Categoria: Estudis i projectes

Peritoneotomia diafragmàtica i la resecció d'espessor total en el CCR/HIPEC

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cirurgia de l'Hospital Universitari Son Espases, l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i la Universitat de les Illes Balears han publicat un estudi sobre la peritonectomia diafragmática i la ressecció d'espesor total en el SRC/HIPEC podrien permetre una major finalització de les taxes de citoreducció amb una baixa taxa de complicaciones respiratòries.

Andrea Craus-Miguel, Juan José Segura-Sampedro, Xavier González-Argenté i Rafael Morales-Soriano, cirurgians de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadors de de l'IdISBa, han publicat l'article amb el títol "Diaphragmatic Peritonectomy and Full-Thickness Resection in CRS/HIPEC May Allow Higher Completeness of Cytoreduction Rates with a Low Rate of Respiratory Complications" a la revista Annals of Surgical Oncology

La cirurgia citorreductiva (CCR) dona un nivell de supervivència quan s'aconsegueix sense malaltia residual. Donat que el diafragma es veu freqüentment afectat en les neoplàsies peritoneals, la citorreducció completa sol requerir tècniques quirúrgiques sobre el diafragma. L'objectiu d'aquest estudi era avaluar l'impacte de la resecció diafragmàtica en la totalitat de la citorreducció, morbiditat i mortalitat comparada per una peritoneotomia diafragmàtica menys agressiva en entorns CCR i quimioteràpia hipertèrmica intraperitoneal (HIPEC).

Referència de l'article
1. Craus-Miguel A, Segura-Sampedro JJ, González-Argenté X, Morales-Soriano R. Diaphragmatic Peritonectomy and Full-Thickness Resection in CRS/HIPEC May Allow Higher Completeness of Cytoreduction Rates with a Low Rate of Respiratory Complications. Ann Surg Oncol. Gen 2021. doi: 10.1245/s10434-020-09505-3. PubMed PMID: 33409735.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Hospital Universitari Son Espases / CC BY-NC-SA 4.0]