Categoria: Estudis i projectes

Efectivitat de la prescripció d'activitat física per part de les infermeres d'atenció primària utilitzant entorns sanitaris

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup d'Investigació d'Evidència, estils de vida i Salut (EVES) de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i de la Universitat de les Illes Balears  han publicat un assaig aleatori controlat sobre l'efectivitat de la prescripció d'activitat física per part de les infermeres d'atenció primària utilitzant actius d'activitat física de l'àrea de salut.

Aina Riera-Sampol, Miquel Bennasar-Veny, Pedro Tauler i Antoni Aguilo, investigadors del grup EVES, han publicat l'article amb el títol "Effectiveness of physical activity prescription by primary care nurses using health assets: A randomized controlled trial" a la revista Journal of Advanced Nursing.

Es volia avaluar l'efectivitat d'una intervenció multifactorial durant dotze mesos per infermeres d'atenció primària utilitzant actius de salut en un augment de l'adherència a la prescripció d'activitat física (150 min/setmana) en pacients amb dos o més factors de risc cardiovasculars.

Referència de l'article
Riera-Sampol A, Bennasar-Veny M, Tauler P, Aguilo A. Effectiveness of physical activity prescription by primary care nurses using health assets: A randomized controlled trial. J Adv Nurs. Nov 2020. doi: 10.1111/jan.14649. PubMed PMID:33210773.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: CS de Vila. Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]