Categoria: Estudis i projectes

Urticària crònica en infants de menys de 15 anys

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Departaments de Dermatologia, Alergologia Pediàtrica i Pediatria de l'Hospital Universitari Son Espases han publicat un article sobre la urticària crònica en un infant de menys de 15 anys.

Oriol Corral-Magaña,  Patricia Martinez-Cepas, María Concepción Montis Palos, Ana Martín-Santiago, dermatòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases; José Antonio Gil-Sánchez, alergòleg pediàtric de l'Hospital Universitari Son Espases; i Catalina Bover-Bauzá, pediatra de l'Hospital Universitari Son Espases, han publicat l'article amb el títol "Chronic urticaria in children under 15 years of age: Clinical experience beyond the clinical trials" a la revista Pediatric Dermatology.

L'objectiu d'aquest estudi era descriure les característiques clíniques, maneigs i resultats d'una sèrie d'infants amb urticària crònica (UC).

La UC pediàtrica mostra característiques similars a la dels adults, incloent-hi una major predominança en dones i freqüent associació amb història personal o familiar d'atòpia. Les guies per a adults pel tractament d'UC actualment s'extrapola a la població pediàtrica. Es necessiten eines específiques per a l'avaluació de l'activitat de la malaltia i deteriorament de la qualitat de vida en UC pediàtrica per utilitzar en estudis prospectius per definir estratègies de tractament per infants amb UC.

Referència de l'article
Corral-Magaña O, Gil-Sánchez JA, Bover-Bauzá C, Martinez-Cepas P, Montis-Palos MC, Martín-Santiago A. Chronic urticaria in children under 15 years of age: Clinical experience beyond the clinical trials. Pediatr Dermatol. Gen 2021. doi: 10.1007/s00403-005-0586-4. PubMed PMID:33410219.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Família / CC BY-NC-SA 4.0]