Categoria: Estudis i projectes

Plataforma analítica amb rang lineal modulable per la detecció colorimètrica de volum de suor i biomarcadors en suor

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup Multidisciplinar de Sèpsia de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha publicat un article sobre la plataforma analítica amb rang lineal modulable per la detecció colorimètrica de volum de suor i biomarcadors en suor.

Andreu Vaquer, Enrique Barón, Roberto de la Rica, investigadors del Grup Multidisciplinar de Sèpsia de l'IdISBa, han publicat l'article amb el títol "Wearable Analytical Platform with Enzyme-Modulated Dynamic Range for the Simultaneous Colorimetric Detection of Sweat Volume and Sweat Biomarkers" a la revista ACS Sensors.

En aquest article, es presenta una plataforma analítica wereable que mesura simultàniament la concentració de lactat a la suor i el volum de la mostra. Conté dos sensors fets completament de paper de filtre que pot ser fàcilment col·locat en la pell amb una cinta adhesiva d'ús mèdic.

11475El biosensor de lactat compta amb un mecanisme únic de modulació del senyal que permet ajustar el rang dinàmic. Consisteix a afegir un inhibidor enzimàtic competitiu en diferents dipòsits. Gràcies a això, és possible triar entre una un límit de detecció molt baixa (0,06 mM) i una resposta linear en el rang de concentració fisiològica (10-30 mM). El sensor de volum de suor es va obtenir afegint-hi un dipòsit que contenia nanopartícules d'or. Quan la persona que ho duu sua, les nanopartícules van cap al canal de paper. S'utilitza per calibrar el volum de la mostra mesurant la distància recorreguda per les nanosondes.

L'ús de biosensors de lactat ajustats i la seva combinació amb els sensors de volum va permetre quantificar les variacions en els nivells de lactat en la suor independentment de la taxa de sudoració de l'usuari durant una rutina d'exercicis. El disseny de la plataforma es pot personalitzar segons les necessitats de l'usuari final, això fa que sigui ideal per a desenvolupar una ampla gamma de biosensors wereables d'un sòl ús.

Referència de l'article
Vaquer A, Barón E, de la Rica R. Wearable Analytical Platform with Enzyme-Modulated Dynamic Range for the Simultaneous Colorimetric Detection of Sweat Volume and Sweat Biomarkers. ACS Sens. 2021;6(1):130-6. doi: 10.1021/acssensors.0c01980. PubMed PMID:33371672.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Grup Multidisciplinar de Sèpsia / Infosalut / Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) / CC BY-NC-SA 4.0]