Categories: Ajudes, Gestió de la investigació

Convocatòria 2021 d'ajudes a projectes d'I+D+i: “Proves de concepte”

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Agència Estatal d’Investigació (AEI) ha publicat la convocatòria Projectes I+D+i «Proves de Concepte» 2021. Una nova convocatòria d'ajudes inclosa en el Pla Estatal de Recerca Científica, Tècnica i d'Innovació i en el Mecanisme de Recuperació i Resiliència de la UE (Pla de Recuperació).

Objectius de les ajudes

  • Fomentar l'esperit emprenedor i innovador dels equips de recerca.
  • Fomentar i accelerar la transferència de coneixements i resultats generats en projectes finançats per la AEI, així com l'explotació dels mateixos com a productes, béns, aplicacions o beneficis per a l'economia, la societat, la cultura, o les polítiques públiques.

Entitats beneficiàries

Les entitats de les contemplades en l'article 3 de les bases reguladores, sempre que hagin obtingut una ajuda per a la realització d'un projecte de recerca en alguna de les següents convocatòries:

  • Convocatòries 2016 i 2017 d'ajudes a projectes d'I+D corresponents al Programa Estatal de Foment de la Recerca Científica i Tècnica d'Excel·lència, Subprograma Estatal de Generació de Coneixement, en el marc del Pla Estatal de Recerca Científica i Tècnica i d'Innovació 2013-2016.
  • Convocatòria 2016 i 2017 d'ajudes a projectes d'I+D+I corresponents al Programa Estatal de Recerca, Desenvolupament i Innovació Orientada als Reptes de la Societat en el marc del Pla Estatal de Recerca Científica i Tècnica i d'Innovació 2013-2016.
  • Convocatòria 2017 d'ajudes a projectes de recerca fonamental orientada i accions complementàries dins del Programa Estatal d'I+D+I Orientada als Reptes de la Societat (Repte de Seguretat i Qualitat Alimentària, Activitat Agrària Productiva i Sostenible, Sostenibilitat dels Recursos Naturals i Recerca Marina i Marítima), corresponents al Programa Estatal de Foment de Recerca, Desenvolupament i Innovació Orientada als Reptes de la Societat, en el marc del Pla Estatal de Recerca Científica i Tècnica i d'Innovació 2013-2016. Únicament es consideren projectes de recerca, a l'efecte de la present convocatòria, els projectes d'I+D (codi de referència RTA).

Altres aspectes

  • Les activitats del projecte de prova de concepte estaran orientades a progressar en les primeres etapes del desenvolupament pre-competitiu, si bé s'admetran sol·licituds en diferents estats de maduració, sempre que es compleixi amb el caràcter finalista de la convocatòria.
  • Les propostes hauran de descriure els coneixements o resultats que es proposen per a la prova de concepte.
  • Així mateix, les propostes hauran de proposar un pla d'implementació per a descriure les activitats de valorització, de protecció de la propietat intel·lectual i industrial i de transferència de coneixements i resultats prevista, així com les actuacions que permetin reduir la incertesa sobre la seva viabilitat tècnica, comercial o social.

Quantia

La quantia màxima destinada a finançar aquesta convocatòria és de 40 milions d'euros. L'import de les ajudes en cap cas serà superior a 150.000 euros per projecte individual o coordinat.

Durada

La durada dels projectes (i subprojectes) serà de 2 anys.

Termini de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds s'iniciarà el dia 29 d'abril i finalitzarà el dia 13 de maig de 2021 a les 14.00 hores (hora peninsular espanyola).

[Fonts: Ministeri de Ciència i Innovació. 27/04/2021 - BOE. Núm. 100. 27/04/2021]

[Foto: www.aims.gov.au / Investigación / CC0 1.0 Universal]