Categoria: Ajudes

Ajudes 2022 a la investigació de la Fundació Francisco Soria Melguizo

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Amb aquesta iniciativa es pretén impulsar l'avenç del coneixement biomèdic mitjançant investigacions innovadores que puguin contribuir a la lluita contra els problemes de salut de la màxima rellevància i que tenguin un elevat impacte social.

Un dels principals objectius és l'estimulació de la investigació translacional i, per això, es busca identificar projectes de recerca amb un marcat caràcter innovador i translacional.

Hi ha dues seccions:

  • Secció 1

Es dirigeix a grups d'investigació que pertanyin al Consorci Centre d'Investigació Biomèdica (CIBER).

El projecte per al que se sol·liciti l'ajuda haurà d'implicar, almanco, a dues àrees temàtiques del CIBER relacionades amb l'objecte de la recerca.

La temàtica tractarà sobre recerca innovadora, translacional i multidisciplinària referida a l'àmbit de les resistències als bacteris o els fongs als antimicrobians i que plantegi solucions en el seu diagnòstic, prevenció o tractament. Es valoraran positivament aquelles propostes que contemplin el seu abordatge sota el prisma One Health, que impliqui l'àmbit humà i, a més, el veterinari o el mediambiental.

  • Secció 2

Es dirigeix a grups de recerca d'universitats, hospitals, centres d'investigació públics o privats, així com a empreses i altres organitzacions amb personalitat jurídica pròpia, que actuïn en l'àrea temàtica de la recerca sobre envelliment saludable.

L'investigador principal haurà d'estar adscrit a un centre espanyol. No es poden presentar, a aquesta secció, propostes per part del CIBER.

La temàtica consisteix en la recerca sobre envelliment saludable i haurà de tenir com a objecte determinar els factors biològics, clínics-epidemiològics i clínics-assistencials, associats al deteriorament de la capacitat intrínseca i la fragilitat, per una banda, i per l'altra, la prevenció i tractament del declivi de la capacitat intrínseca i de la fragilitat. 

La investigació proposada podrà abordar els dos continguts descrits o només un d'ells.

Termini de realització dels projectes

Els projectes d'investigació presentats s'hauran de dur a terme durant un període màxim de 24 mesos. 

Presentació de sol·licituds

El termini per a presentar les candidatures finalitza el dia 4 d'octubre de 2022 a les 20 h, hora peninsular.

Dotació total de les ajudes

La dotació total és de 650.000 €, 325.000 € per a cada secció.

[Font: Fundació Francisco Soria Melguizo. 06/09/2022]

[Foto: Jarmoluk / Laboratoy analysis / CC BY-SA 2.0]