Categoria: Ajudes

3a convocatòria de TRANSCAN de recerca translacional sobre epigenètica del càncer

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les prepropostes s'hauran de presentar entre el 29 de maig i el 21 de juny. Un requisit previ essencial a totes les propostes és la rellevància clínica del projecte.

Objectius

Un dels objectius de la convocatòria és investigar sobre el paper de l'epigenètica en l'inici i la progressió del càncer. Aquests estudis poden tenir com a finalitat validar nous biomarcadors basats en l'epigenètica per millorar la detecció, el diagnòstic, el pronòstic dels càncers o la resposta a les teràpies, emprant enfocaments innovadors recentment desenvolupats, enfocaments multiòmics, anàlisis unicel·lulars, organoides derivats de pacients, xenoingerts derivats de pacients, mostres tumorals recollides de cohorts retrospectives o prospectives de pacients o assajos clínics.

Un altre dels objectius és la validació de noves estratègies terapèutiques basades en l'epigenètica per a limitar la progressió del càncer, prevenir la recaiguda o la recurrència, augmentar l'eficàcia o reduir la toxicitat de les teràpies anticancerígenes existents.

Seran benvingudes les sol·licituds que proposin enfocaments interdisciplinaris innovadors des dels camps pertinents de l'enginyeria, la informàtica i la física, a més de la biologia i la medicina, sempre que tenguin present la necessitat clínica potencial i l'impacte en els pacients i la població.

Documents

Consulta aquí les bases de la convocatòria.

I aquí la guia per als sol·licitants. Entre les pàgines 44 i 52 es troben els requisits per a les entitats espanyoles que financen la convocatòria, FAECC i ISCIII.

[Font: IdISBa]

[Foto: IdISBa]