Categories: Estudis i projectes, COVID-19

Prevalença i mortalitat per COVID-19 en persones amb epilèpsia

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Neurologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en un estudi multicèntric nacional sobre la prevalença i mortalitat per COVID-19 en persones amb epilèpsia. També hi han participat diferents centres espanyols.

Maria Serra-Martínez i Clara Arbós-Barber, neuròlogues de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, han participat en la publicació de l'article amb el títol "COVID-19 prevalence and mortality in people with epilepsy: A nation-wide multicenter study" a la revista Epilepsy & Behaviour.

Es volia avaluar la prevalença, severitat i mortalitat de la COVID-19 en persones amb epilèpsia (PAE) i avaluar el control de les convulsions en PAE durant i després de la COVID-19.

Es va realitzar un estudi retrospectiu, observacional i multicèntric a 14 hospitals. Es varen revisar aleatòriament les històries clíniques de PAE seguits en les consultes de neurologia. Es va calcular la proporció de PAE amb test positiu per SARS-CoV-2 durant 2020. Es varen avaluar els factors de risc associats a la COVID-19 i la seva morbimortalitat.

La COVID-19 va ser moderadament prevalent en PAE. Un de cada 5 pacients varen necessitar atenció mèdica i un 4,6% varen morir a causa de la COVID-19. L'edat avançada, dislipidèmia, institucionalització i discapacitat intel·lectual varen ser factors de risc significatius associats a la COVID-19 severa. El control de les convulsions es va mantenir estable durant la COVID-19 i a través d'un seguiment a llarg termini en la majoria de la PAE que varen contraure la infecció.

Referència de l'article
Sanchez-Larsen A, Conde-Blanco E, Viloria-Alebesque A, Sánchez-Vizcaíno Buendía C, Espinosa Oltra T, Alvarez-Noval A, et al. COVID-19 prevalence and mortality in people with epilepsy: A nation-wide multicenter study. Epilepsy Behav. 2021 Dec;125:108379. doi: 10.1016/j.yebeh.2021.108379. PubMed PMID: 34731719.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto Banc d'Imatges Infermeres. Ariadna Creus i Àngel García / TCAI transfereix una persona cap a un altre servei / CC0 1.0]