Categoria: Estudis i projectes

Determinants d'adherència a la dieta mediterrània en infants i adolescents

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX) de la Universitat de les Illes Balears i membres del CIBEROBN l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat a un estudi on s'analitzen els determinants d'aherència a la dieta mediterrània en infants i adolescents espanyols dins l'estudi PASOS. També hi han participat diferents centres espanyols.

Maria Del Mar Bibiloni, Laura Gallardo-Alfaro, Cristina Bouzas i Josep Antoni Tur, investigadors del Grup NUCOX han participat en la publicació de l'article amb el títol "Determinants of Adherence to the Mediterranean Diet in Spanish Children and Adolescents: The PASOS Study" a la revista Nutrients.

A les darreres dècades s'ha observat un allunyament progressiu dels patrons dietètics saludables tradicionals, com la dieta mediterrània (Meddiet). L'objectiu d'aquest estudi va ser avaluar els determinants de l'adherència òptima de la dieta mediterrània en infants i adolescents espanyols.

Els participants amb una adherència òptima a la MedDiet eren més propensos a tenir mares amb un nivell educatiu alt i un nivell alt al qüestionari sobre la qualitat de la dieta, mares que mai han fumat o varen ser fumadores i mares que complien amb l'activitat física i el temps de pantalla recomanats.

Es va trobar una baixa prevalença d'adherència òptima a la MedDiet entre els infants i adolescents espanyols actuals. L'adherència òptima a la MedDiet es va associar amb el compliment de les recomanacions d'activitat física i temps de pantalla, amb el nivell més alt educatiu matern i amb estils de vida materns més saludables.

Referència de l'article
Bibiloni M del M, Gallardo-Alfaro L, Gómez SF, Wärnberg J, Osés-Recalde M, González-Gross M, et al. Determinants of Adherence to the Mediterranean Diet in Spanish Children and Adolescents: The PASOS Study. Nutrients. 2022 Feb 9;14(4):738. doi: 10.3390/nu14040738.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Família / CC BY-NC-SA 4.0]