Categoria: Estudis i projectes

Pes desitjat i la seva associació amb la salut, comportaments i percepcions relacionades amb la salut en població major amb excés de pes

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX) de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), amb membres del CIBEROBN i el laboratori de neurofisiologia del departament de Biologia de la Universitat de les Illes Balears, ha participat en lla publicació d'un estudi d'any de seguiment sobre el pes desitjat i la seva associació amb la salut, comportaments i percepcions relacionades amb la salut en població major amb excès de pes. També hi han participat diferents centres espanyols.

Cristina Bouzas, Silvia García, David Mateos i Josep Antoni Tur, investigadors i investigadores del grup NUCOX; i Dora Romaguera, investigadora de l'IdISBa, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Desired weight loss and its association with health, health behaviors and perceptions in an adult population with weight excess: One-year follow-up" a la revista Frontiers in Nutrition.

La síndrome metabòlica (MetS) empitjora la qualitat de vida i augmenta la mortalitat. La insatisfacció amb el pes dels pacients amb MetS podrien modificar l'efecte de les intervencions en la qualitat de vida per aconseguir canvis en la salut relacionats amb el comportament.

L'objectiu era avaluar un any de canvis en les puntuacions de risc cardiovascular, autopercepció de la salut general i salut relacionada amb els comportaments d'acord amb canvis observats i pèrdua de pes desitjada durant el primer any d'intervenció en un gran assaig de prevenció cardiovascular.

En pacients grans amb MetS, els objectius més ambiciosos de pes desitjat es varen associar amb millores en la dieta, salut cardiovascular i percepció de la salut física durant el primer any d'una intervenció amb un programa d'estil de vida saludable.

Referència de l'article
Bouzas C, Bibiloni MDM, Garcia S, Mateos D, Martínez-González MÁ, Salas-Salvadó J, et al. Desired weight loss and its association with health, health behaviors and perceptions in an adult population with weight excess: One-year follow-up. Front Nutr. 2022;9:848055. doi: 10.3389/fnut.2022.848055. PubMed PMID: 35938116.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: CS de Vila. Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]