Categoria: Beques

El desembre s'obrirà la convocatòria ERA PerMed 2022 sobre prevenció en medicina personalitzada

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Està previst que la convocatòria s'obri dia 1 de desembre de 2021 i la data límit per a la presentació de propostes sigui el 17 de febrer de 2022. El pressupost disponible per aquesta convocatòria és de 27 milions d'euros aproximadament.

S'organitzarà una jornada informativa oberta per a la presentació de la convocatòria que, a falta de confirmació, serà el 9 de desembre de 2021. 

Objectius

L'objectiu de la convocatòria és fomentar la investigació sobre prevenció en medicina personalitzada. L'objectiu general de la convocatòria és el desenvolupament d'estratègies per a la prevenció de la malaltia en tres nivells diferents:

  1. Mesures preventives que disminueixin la taxa d'incidència (prevenció primària).
  2. Detecció primerenca per a augmentar l'eficàcia d'una teràpia preventiva, fins i tot abans que els símptomes es desenvolupin (prevenció secundària).
  3. Intervencions que prevenguin la recurrència de la malaltia o milloren l'atenció dels pacients i la qualitat de vida (prevenció terciària).

Els objectius generals de la convocatòria ERA PerMed són:

  • donar suport a projectes d'investigació translacional en el camp de la medicina personalitzada
  • fomentar i possibilitar la interdisciplinarietat mitjançant col·laboracions per a la implementació de la medicina personalitzada en la combinació d'investigació preclínica o clínica amb components de bioinformàtica, així com investigació d'ELSA o investigació d'implementació, inclosa l'economia de la salut
  • fomentar la col·laboració entre el món acadèmic, la investigació clínica, la salut pública i els socis privats, així com els responsables de la formulació de polítiques, les agències reguladores i les associacions de pacients

Per a més informació pot consultar-se el lloc web d'ERA PerMed.

[Font: ERA PerMed. 21/10/2021]

[Foto: IdISBa]