Categories: Estudis i projectes, COVID-19

Recomanacions per al maneig dels pacients crítics amb COVID-19 a les UCI

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital Universitari Son Espases, l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i el Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital Universitari Son Llàtzer han participat en la publicació de les recomanacions per al maneig dels pacients crítics amb COVID-19 a les unitats de cures intensives. També hi han participat diferents centres espanyols.

Juan Antonio Llompart-Pou, metge de medicina intensiva de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador de l'IdISBa; i Marcio Borges, metge de medicina intensiva de l'Hospital Universitari Son Llàtzer; han participat en la publicació de l'article amb el títol "Recomendaciones para el manejo de los pacientes críticos con COVID-19 en las Unidades de Cuidados Intensivos" a la revista Medicina Intensiva.

La pandèmia per COVID-19 ha provocat l'ingrés d'un elevat nombre de pacients en UCI, generalment per insuficiència respiratòria severa. Des de l'aparició dels primers casos d'infecció per SARS-CoV-2, a la fi de 2019, a la Xina, s'ha publicat una quantitat ingent de recomanacions de tractament d'aquesta entitat, no sempre recolzades per evidència científica suficient ni amb el rigor metodològic necessari. Gràcies a l'esforç de diferents grups d'investigadors, actualment se disposen resultats d'assajos clínics, i un altre tipus d'estudis, de major qualitat. Es considera necessari realitzar un document que inclogui recomanacions que recullin aquestes evidències quant al diagnòstic i tractament de la COVID-19, però també aspectes que altres guies no han contemplat i que considerem fonamentals en el maneig del pacient crític amb COVID-19. Per a això s'ha creat un comitè redactor, conformat per membres dels Grups de Treball de SEMICYUC més directament relacionats amb diferents aspectes específics del maneig d'aquests pacients.

Referència de l'article
Vidal-Cortés P, Díaz Santos E, Aguilar Alonso E, Amezaga Menéndez R, Ballesteros MÁ, Bodí MA, et al. Recomendaciones para el manejo de los pacientes críticos con COVID-19 en las Unidades de Cuidados Intensivos. Med Intensiva. Sep 2021. doi: 10.1016/j.medin.2021.08.011. PubMed PMID: 34545260.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]