Categoria: Estudis i projectes

Consens RET-AME de recomanacions per al tractament dels pacients amb tròfica muscular espinal a Espanya

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Secció de Neurologia Pediàtrica del Servei de Pediatria de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en el consens Delphi de les recomanacions per al tractament dels pacients amb tròfica muscular espinal a Espanya. També hi han participat diferents centres espanyols.

Maria Antònia Grimalt Calatayud, pediatra de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Consenso Delphi de las recomendaciones para el tratamiento de los pacientes con atrofia muscular espinal en España (consenso RET-AME)" a la revista Neurología.

L'atròfia muscular espinal (AME) és una malaltia neurodegenerativa, causada per una mutació bial·lèlica del gen 5q SMN1, que afecta predominantment les neurones motores de l'asta anterior medul·lar causant una progressiva feblesa i atròfia muscular. L'aparició de tractaments modificadors del curs de la malaltia està canviant considerablement la història natural de l'AME, però existeix encara incertesa sobre quins pacients es poden beneficiar d'aquests tractaments i com s'hauria de mesurar aquest benefici.

Referència de l'article
Pitarch Castellano I, Cabrera-Serrano M, Espinosa García S, Fernández-Ramos JA, García Campos, Cattinari MG, et al. Consenso Delphi de las recomendaciones para el tratamiento de los pacientes con atrofia muscular espinal en España (consenso RET-AME). Neurologia. 2021. doi: 10.1016/j.nrl.2021.07.008.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: North Charleston / Max High named Firefigther for the Day / CC BY-SA 2.0]