Categoria: Premis

II Concurs per a Fomentar l'Empatia mitjançant el Relat com a Recurs Didàctic

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En aquests moments, l'empatia és considerada una competència central per als futurs professionals de la salut (infermeria, fisioteràpia, psicologia i medicina) i de treball social, que reben i rebran l’impacte del patiment humà al qual hauran de donar resposta per ajudar a pal·liar-lo. 

Una de les eines més importants per acompanyar les persones en situacions de dependència, fragilitat, desigualtats i precarietat és establir una relació d’ajuda o aliança terapèutica en què l’empatia està immersa.

Per poder modelar i formar en aquesta competència, es pretén fomentar l’escriptura creativa i reflexiva com a part de la «medicina narrativa» i que és considerada una eina pedagògica que aporta valors i ajuda al desenvolupament i gestió de les emocions. Per tant, es proposa el segon concurs de relats per fomentar l’empatia entre l’alumnat de les seus de Palma, Menorca i Eivissa matriculats als estudis i assignatures indicats.

Objectius

Els objectius de l’activitat són:

  • Fomentar i sensibilitzar sobre l’empatia com a element fonamental per establir relacions d’ajuda arrelades a la diversitat, justícia social, respecte i dignitat.
  • Promoure l’expressió escrita com a eina psicopedagògica per gestionar les emocions i els seus significats.

A qui s’adreça?

El concurs s'adreça a l'alumnat dels graus d’Infermeria i Fisioteràpia, Medicina, Psicologia i Treball Social que estiguin matriculats el curs acadèmic 2021-22.

Termini de presentació de relats

El termini de presentació de relats serà fins al dia 18 de setembre de 2022. 

Consulta aquí les Bases del Concurs.

[Font: Universitat de les Illes Balears. 04/04/2022]

[Foto: Esther Marín / Escribir / CC BY-NC-ND 2.0]