Categoria: Premis

Traumatòlegs de Son Espases guanyen el premi al millor pòster científic del 6è Congrés de l'AEA-SEROD

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Traumatòlegs de la Unitat de Genoll de l'Hospital Universitari Son Espases han guanyat el premi al millor pòster científic del 6è Congrés conjunt de l’Associació Espanyola d'Artroscòpia (AEA) i de la Societat Espanyola del Genoll (SEROD), que es va celebrar a Saragossa del 24 al 26 de maig de 2018.

Els autors del pòster científic guanyador són José Antonio Titos, Andrés Camprodón, Francisco de Asís Montaner, Luis Grandío, Pablo Jurado i Carmen Muñoz.

En aquest treball, titulat "Revisió retrospectiva de 743 reconstruccions de lligament creuat anterior: identificació de les causes de fracàs", els autors identifiquen i classifiquen les causes de fracàs de la plàstia de lligament anterior creuat en la població atlètica i determinen el percentatge de lesions per un traumatisme esportiu.

A partir d’una revisió descriptiva retrospectiva d’una sèrie de 743 pacients intervinguts de cirurgia de reconstrucció de lligament creuat anterior a Son Espases, se'n van identificar 75, als quals se’ls va practicar una cirurgia de revisió per mor del fracàs de la plàstia. La causa més freqüent de fracàs va ser la inestabilitat recurrent (90,7 %), seguida de les comorbiditats pròpies del pacient (6,7 %) i de complicacions postoperatòries (2,6 %). Preval la inestabilitat recurrent atraumàtica per errors tècnics en la posició dels túnels (75 %) per damunt de la inestabilitat recurrent traumàtica.

[Font: Hospital Universitari Son Espases. 29/05/2018]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]

Notícies relacionades a Infosalut
*04/06/2018 - Traumatologia de Son Espases participa en el 6è Congrés de l'AEA-SEROD.