Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Qualitat

En marxa un gabinet tècnic per reforçar els efectius contra la COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Direcció General de Salut Pública i Participació ha incrementat els efectius destinats a la lluita contra la COVID-19 amb la posada en marxa d’un gabinet tècnic de Salut Pública dotat amb 10 professionals.

Objectiu

El gabinet té per objectiu reforçar l’estratègia per afrontar la pandèmia, potenciant la coordinació i la comunicació entre el sistema sanitari i altres àrees de l’Administració pública per tal de compartir informació estratègica i adoptar mesures de manera conjunta.

Composició

Aquest gabinet està format per deu persones: una coordinadora, tres infermeres, dues tècniques de salut pública, un epidemiòleg, un jurista i dues administratives. Sis d’aquestes persones han estat contractades i quatre procedeixen d’altres departaments.

Així ho va explicar la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, que es va reunir amb la directora general Maria Antònia Font, amb els membres del gabinet tècnic i també amb responsables dels diferents serveis de la Direcció General.

Cal recordar que, des de l’inici de la pandèmia, els professionals de la Direcció General de Salut Pública i Participació han duit a terme una tasca ingent, la qual inclou l’elaboració de protocols per a nombrosos col·lectius; el control de ports i aeroports amb una vintena d’efectius a totes les illes; l’atenció a la línia 900, en la qual ha participat personal tècnic de tots els serveis de la Direcció General, i la intervenció en els grups de treball per al desconfinament, dos dels quals ha liderat Salut Pública.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 28/07/2020

[Foto: Conselleria de Salut I Consum]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19