Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Baixa el preu màxim de venda de les màscaretes quirúrgiques

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Govern, a través de la Comissió Interministerial de Preus dels Medicaments (CIPM), òrgan col·legiat del Ministeri de Sanitat del qual formen part diversos ministeris i les comunitats autònomes, ha acordat avui baixar un 25% l'import màxim de venda al públic de les màscaretes quirúrgiques, que no costaran més de 0,72 euros.

L'objectiu és que les persones puguin accedir en condicions econòmiques no abusives a aquest producte sanitari de protecció de la salut.

Aquest preu, amb IVA inclòs (21%) i l'impost de recàrrec equivalent, es revisarà amb la periodicitat que la vigilància dels preus de mercat requereixi.

El mes d'abril passat, la CIPM ja va acordar un preu màxim de venda al públic de les màscaretes quirúrgiques de 0,96 euros.

La comissió ha fixat aquest preu després de revisar els preus de mercat actuals de les màscaretes quirúrgiques a Espanya, tant en grans superfícies, com en oficines de farmàcia i venda en línia a fi de garantir la lliure competència per sota del preu màxim fixat.

[Font: Ministerio de Sanidad. 12/11/2020]

[Foto: Pikist / Face mask / Public Domain Mark 1.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19