Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: Adquisició de més de 20 milions de dosis de vacunes

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Ministres ha autoritzat l'adquisició de més de 20 milions de vacunes desenvolupades per Pfizer-BioNTech.

D'aquesta manera, el Ministeri de Sanitat concreta per a Espanya els termes de l'acord formal de compra, subscrit el passat 11 de novembre, entre la Comissió Europea, en representació dels estats membres, i aquesta empresa.

La CE realitzarà una compra inicial de 200 milions de dosis. El repartiment de la vacuna es realitza de manera equitativa entre els països concorde a la seva població. A Espanya li corresponen 20.873.941 dosis. En requerir aquesta vacuna dues dosis per a la immunització, el nombre de persones a les quals es podrà immunitzar és la meitat de les dosis (10.436.970).

La CE ha negociat durant les últimes setmanes la compra centralitzada d'aquesta vacuna, per a la qual, a l'espera que finalitzi l'assaig, les dades intermèdies de la fase III mostren un 95% d'eficàcia.

El mes d'agost passat, Espanya ja es va sumar a la compra centralitzada de vacunes de la companyia Astrazeneca, que va anunciar que la seva vacuna és efectiva en almenys el 70% dels casos.

La CE ja ha formalitzat altres tres contractes de compra centralitzada de candidats de vacuna contra la COVID-19, amb Sanofi-GSK, Janssen i Curevac. Continuen les negociacions amb dues empreses més, Moderna i Novavax.

[Font: Ministeri de Sanitat. 24/11/2020]

[Foto: NIAID / Vaccination / CC BY­ND 2.0]

Notícies relacionades

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19