Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: Salut detecta 6 positius entre els residents que tornen durant el pont

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut i Consum ha duit a terme 1.180 proves diagnòstiques de COVID-19 a residents que han retornat a les Illes Balears per passar el pont. En total s’han detectat 6 positius.

Per illes, a Mallorca s’han fet 492 PCR, 2 de les quals han donat positiu. A Menorca s’han duit a terme 364 proves i han sortit 2 positius. A Eivissa, s’han fet 283 PCR, de les que 1 ha estat positiva (en aquest cas, amb dades fins dissabte) i a Formentera se n’han fet 41 amb 1 resultat positiu.

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha considerat molt positiva la resposta de la població davant aquest servei que es va posar en marxa per tal de detectar i aïllar amb rapidesa possibles casos positius asimptomàtics que entressin a les illes durant el pont de la Constitució.

Gómez ha oferit aquestes dades durant la visita que ha fet al dispositiu de cribratge que s’ha posat en marxa a Sa Pobla, en el qual en els dos primers dies es varen cribrar 2.631 persones, de les que 18 han resultat positives.

La consellera ha donat les gràcies a tots els veïnats i veïnades de Sa Pobla que han respost a la crida de Salut i han participat en el cribratge i també ha felicitat els professionals sanitaris per l’organització del dispositiu.

Així mateix, Gómez ha agraït a l’Ajuntament de Sa Pobla la seva implicació en la coordinació de totes les tasques i el suport a tots els professionals de Salut que aquests dies fan feina en el dispositiu.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 08/12/2020]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19