Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Fins dia 5 de gener s'ha administrat la vacuna contra la COVID a un total de 3.859 persones

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Fins dia 5 de gener, el personal sanitari de la Conselleria de Salut i Consum ja ha administrat la vacuna contra la COVID-19 a un total de 3.859 persones residents a les Illes Balears, cosa que representa el 55,2% de les 6.990 vacunes que s’havien rebut fins el dia 5.

Del total de persones vacunades, 2.205 són usuaris de residències d’ancians i 1.654 en són treballadors. Cada persona vacunada rep un justificant de vacunació, en el qual hi consten la data i el lot de la primera dosi i la data prevista per a la segona dosi, a més d’una remissió al web www.notificaaRAM.es per declarar possibles efectes adversos de la vacuna.

El vespre de dia 4 va arribar una nova entrega, amb un total de 4.875 vacunes, que es distribuiran durant els dies vinents per continuar vacunant els usuaris de les residències de persones amb alguna discapacitat i els seus professionals sanitaris.

Fins el dia 5 a Mallorca s’haurà distribuït la vacuna a 28 residències d’ancians (9 de les quals el dia mencionat), on hauran rebut la vacuna 1.756 usuaris (ha autoritzat la vacunació el 89,9 %) i 1.302 treballadors (ha autoritzat la vacunació el 65,9 %), que dona un total de 3.058 persones vacunades. Queden pendents 7 residències, on s’administrarà la vacuna aquets dies.

A Menorca ja s’ha distribuït la vacuna a les 8 residències d’ancians, de manera que han estat vacunades 527 persones, 298 de les quals en són usuaris (ha autoritzat la vacunació el 81,7 %) i 229 en són professionals (ha autoritzat la vacunació el 53,10 %).

A Eivissa la vacunació es va iniciar es va iniciar 4. Es preveu que arribin a Eivissa 975 vacunes més per poder continuar aquesta primera fase de la vacunació, que s’espera haver completat el 8 de gener.

Cal dir que la vacunació a les Illes Balears avança a bon ritme i que es compliran les previsions de completar durant les dues primeres setmanes aquesta primera fase, és a dir, la primera dosi a usuaris i sanitaris de les residències d’ancians de totes les illes. A les residències d’ancians els seguiran les residències de persones amb alguna discapacitat i els seus professionals sanitaris —públics i privats—, tal com estableix l’estratègia de vacunació del Ministeri de Sanitat.

La priorització de residències s’ha basat principalment en l’absència d’un brot actiu i en l’historial de brots, començant preferiblement per aquelles on hi hagi menys persones que han passat la malaltia i, per tant, no han generat anticossos.

De la vacunació s’encarreguen equips de l’atenció primària que es desplacen a les residències almenys en dues ocasions. Per això el Servei de Salut de les Illes Balears ha format 150 professionals de l’atenció primària de totes les illes i del seu Servei de Prevenció de Riscs Laborals.

Es preveu que durant el primer trimestre d’enguany siguin vacunades seixanta mil persones dels col·lectius més vulnerables o exposats, administrant dues dosis de la vacuna a cada persona en un període de temps de tres setmanes.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 05/01/2021]

[Foto: Centre de Salut de s'Escorxador]

Notícies relacionades

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19