Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: Eivissa passa a nivell 4 de risc extrem i adopta mesures de reforç

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Govern de les Illes Balears pujarà a nivell 4 i reforçarà les mesures per frenar la propagació dels contagis de COVID-19 a Eivissa.

Actualment a Eivissa hi ha 26 ingressats a planta, 8 a la UCI COVID i 4 en UCI no COVID. Això suposa una ocupació del 26% a les Unitats de Cures Intensives. La portaveu del Govern ha advertit que els indicadors apunten que els pròxims dies la incidència continuarà pujant, i en conseqüència augmentaran també els ingressos hospitalaris.

En aquest sentit, pel que fa a les dades epidemiològiques, totes les illes se situen molt per damunt dels 60 casos per 100.000 que el Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties considera el llindar a partir del qual un territori es troba en situació de risc. Eivissa és la que es troba pitjor i, amb una IA14 de 648,35 per 100.000 habitants multiplica per 10 el límit esmenat. En el conjunt de les Illes la IA14 de és de 606,11 per 100.000 habitants.

Per aquest motiu, després d’analitzar l’informe del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties, s’ha considerat adequat passar l’illa d’Eivissa a nivell 4 i reforçar el canvi de nivell amb altres mesures, com ja es va anunciar divendres que es farà amb Mallorca.

Concretament, s’ha considerat oportú i proporcionat suspendre l’activitat de cafeteries, bars i restaurants, que només podran fer servei a domicili i menjar per emportar.

Pel que fa a l’activitat comercial, les grans superfícies (comerços de més de 400 metres quadrats) hauran de romandre tancades, excepte els supermercats i establiments que suministrin béns essencials. El petit comerç, no obstant, continua com fins ara. Amb l’aforament del 30 % i el tancament a les 20.00 hores.

[Font: Presidència de Govern. 10/01/2021

[Foto: Infosalut / Gent passejant pel carrer / CC BY-NC-SA 4.0]

Què en diu la premsa
*10/01/2021 ultimahora.es - El Govern decreta la fase 4 en Ibiza: cierre total de la restauración y de gimnasios y comercio a las 20:00 horas.
*10/01/2021 periodicodeibiza.es - Ibiza implantará las restricciones más duras para combatir unos contagios desbocados.

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19