Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: La disposició a vacunar-se augmenta fins al 60%

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Prop de 6 de cada 10 espanyols es mostren completament segurs de vacunar-se de la COVID-19 tan aviat com tinguessin accés a la vacuna.

Aquest és la principal dada que es desprèn de l'avanç de resultats de l'última enquesta sobre vacunes realitzada entre el 4 i el 22 de gener per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), dependent del Ministeri de Ciència i Innovació.

Aquestes dades mostren un canvi de tendència clar en la confiança en les vacunes contra la COVID-19, comparats amb els resultats d'altres dues enquestes realitzades en 2020 per FECYT.

Les tres enquestes es corresponen d'una banda amb les dues edicions de l'estudi de percepció social sobre aspectes científics de la COVID-19, aplicada per telèfon al juliol de 2020 i gener de 2021, respectivament.

Aquest avanç permet observar que la població amb un major rebuig a la vacuna se situa per sota del 10%, mentre que a l'octubre aquesta xifra estava prop del 32%. Aquesta evolució tan favorable en l'últim mes segueix un patró molt similar a l'observat en altres països del nostre entorn.

[Font: Ministeri de Ciència i Innovació. 26/01/2021]

[Foto: Infosalut / Gent passejant pel carrer / CC BY-NC-SA 4.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19