Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: Acord per a l'Estratègia de Vacunació regit per un marc ètic

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) ha aprovat l'acord sobre l'aplicació de l'Estratègia de Vacunació enfront del COVID-19 en tot el país, en el qual “no caben dreceres”.

L'acord aconseguit es regeix per un “robust marc ètic”, d'acord amb els principis d'equitat, de necessitat, igualtat, protecció i de solidaritat. En aquest mateix sentit, s'ha recordat que l'Estratègia Estatal de Vacunació enfront del coronavirus ha estat dissenyada a consciència sobre una base tècnica “sòlida, coordinada i participada, sota el marc comú europeu”.

Es tracta d'un document viu, que requereix d'un treball coordinat, com el que està realitzant el grup de treball Tècnic, la ponència de Vacunes i la Comissió de Salut Pública. 

D'altra banda, Darias ha explicat que ja ha començat la comptabilització de 6 dosi per vial de la vacuna Pfizer-BioNTech. Així, cada setmana arribaran 422.000 dosi a les comunitats i ciutats autònomes.

Objectiu: aconseguir resiliència comunitària

La ministra de Sanitat ha marcat com a objectiu adquirir resiliència comunitària, alguna cosa que, ha insistit, només es podrà aconseguir "si perseverem en els nostres objectius i continuem enfortint la nostra col·laboració”.

Amb la publicació d'aquests informes s'ofereix a les comunitats i ciutats autònomes una eina fonamental per a ajudar a optimitzar el funcionament de l'aplicació, basada en les estadístiques, i sol·licita així mateix la seva necessària col·laboració a través d'aquest exercici de transparència amb la ciutadania.

[Font: Ministeri de Sanitat. 28/01/2021]

[Foto: Infosalut / Gent passejant pel carrer / CC BY-NC-SA 4.0]

Notícies relacionades

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19