Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: L'Àrea de Salut amplia a 22 les línies de vaccinació contra la covid-19 a Eivissa i Formentera amb la nova unitat mòbil

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El director de Gestió i Pressupostos del Servei de Salut, Manuel Palomino, acompanyat del president del Consell Insular d'Eivissa, Vicent Marí; del batle de l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany, Marcos Serra; de la gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Carmen Santos, i del responsable de Sistemes de Gestió de Salut, Seguretat i Emergències de SEAT, Juan Manuel Fraile, va presentar el passat 22 de juny la nova unitat mòbil de vaccinació contra la COVID-19, que estarà situada a l'aparcament del Centre de Salut Sant Antoni de Portmany.

La nova unitat, que disposarà de dues línies de vaccinació que permetrà administrar uns dos mil vaccins setmanalment, ampliarà el nombre de línies operatives i els punts de vaccinació a Eivissa. Això serà fruit del conveni que el Servei de Salut ha signat amb SEAT per impulsar el pla de vaccinació massiva.

La unitat mòbil d'Eivissa és un dels tres vehicles que ha cedit el Grup SEAT a les Illes Balears. Aquesta empresa també proporciona el personal necessari per a la vaccinació, que prové del Servei de Prevenció Mancomunat de les Empreses del Grup Volkswagen a Espanya. Per la seva banda, la Conselleria de Salut s'encarrega de citar la població i de subministrar els vials necessaris.

D'aquesta manera, la setmana del 23 al 29 de juny Eivissa va comptar amb la capacitat operativa màxima fins al moment: disset línies de vaccinació repartides en tres localitzacions diferents. Així, el Recinte Firal disposarà de catorze línies; la Clínica Vila Park, del Grup Policlínica, en el carrer de Corona, tindrà una altra línia des del dia 28 de juny; mentre que la unitat mòbil situada a l'aparcament del Centre de Salut Sant Antoni de Portmany, que dijous 23 de juny va obrir dues línies més.

Formentera, d'altra banda, també va aconseguir la setmana passada, la seva capacitat màxima i tindrà actives cinc línies més, situades totes en el punt de vaccinació de l'Hospital de Formentera.

Tant el Recinte Firal d'Eivissa com l'Hospital de Formentera comptaran amb una línia específica per a persones menors de 60 que es van posar la primera dosi d'AstraZeneca, i en la qual completaran el cicle vaccinal amb Pfizer o bé amb el vaccí d'Oxford (AstraZeneca).

A més d'aquestes vint-i-dues línies de vaccinació, l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera continua amb la vaccinació de grans al·lèrgics a l'Hospital de Dia Mèdic de l'Hospital Can Misses.

L'augment de la producció de vaccins ha incrementat exponencialment l'arribada de vials a les Illes Balears. Eivissa i Formentera, com la resta d'illes, han entrat en una fase d'acceleració de la campanya de vaccinació, que es preveu que s'intensifiqui al llarg del mes de juliol. Amb la incorporació de la unitat mòbil, l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera està preparada per inocular fins a 2.800 dosis diàries.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 22/06/2021 / Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. 22/06/2021]

[Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19