Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

S’obre BITCita per als infants de 5 a 8 anys i per a la tercera dosi d’adults entre 18 i 49 anys vacunats amb doble pauta d’AstraZeneca

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Entre aquest grup d'adults hi ha nombrosos docents, així que aquesta estratègia pretén reforçar l'inici del curs, el pròxim dia 10 de gener, amb presencialitat total. Els protocols educatius s’estan adaptant per facilitar la convivència amb les noves variants i s’incorporen més recursos humans.

Ahir, dia 4 de gener, es va fer una passa més per incrementar la seguretat de la comunitat educativa, ja que a les 15.00 hores es va obrir el sistema BITCita per tal que puguin demanar hora per vacunar-se els infants de 5 a 8 anys (els de 9 a 11 ja podien) i perquè puguin rebre la dosi de reforç els majors de 18 anys vacunats amb doble pauta d’AstraZeneca, entre els quals hi ha un nombre important de docents.

Es recorda que les escoles tenen un índex molt baix de transmissió, és a dir, quan es fan estudis de contactes de positius en els grups escolars, més del 90% són negatius. 

Per altra banda, les Balears han estat l’única comunitat espanyola que ha apostat per la distribució de filtres HEPA i de mesuradors de CO₂ a tots els centres educatius de les Illes, tant públics com concertats, i amb la posada en marxa d’un servei de substitucions exprés de docents per COVID. 

Mesures addicionals i més recursos humans per garantir la tornada segura a les escoles

La tornada a l’escola es manté, tal com estava prevista, el 10 de gener, i amb presencialitat completa en tots els nivells educatius. A més, el dispositiu de substitucions exprés per COVID a infantil i primària es reforçarà amb 30 docents, amb la qual cosa ja seran 60 els docents que l’integren.

Per garantir la presencialitat completa, a més de mantenir les mesures de prevenció vigents durant aquest curs, s’han adoptat mesures noves que es detallen a continuació:

  • A partir de 3r d’ESO en els nivells d’alerta sanitària 3 i 4 s’incrementarà la distància a les aules, quan sigui possible, a 1,5 metres, i es descarta en tot cas la semipresencialitat.
  • S’ha actualitzat la relació de símptomes compatibles amb la COVID-19 en funció de les noves variants: fatiga, irritació de gargamella, mal de cap, molèsties musculars, secreció nasal, esternuts, lumbàlgia, suors nocturnes, nàusees, pèrdua de cabell, conjuntivitis, tos, febre i lleugera pèrdua de l’olfacte i del gust.
  • Es demana a les famílies que es comprometin a no dur els infants a escola amb els símptomes compatibles amb la COVID-19.
  • Es recomana la presa de temperatura a l’entrada de qualsevol persona en els centres educatius, sense que pugui superar els 37,5 °C, i no convocar reunions presencials sempre que sigui possible.
  • Es prohibeix la realització d’activitats extraescolars amb pernoctació durant el segon trimestre, excepte les incloses en el programa Erasmus+.
  • Es recomana la mascareta FFP2 o KN95 per al professorat tutor d’infantil, educació especial, especialistes i ATE.

A més de tot això, es mantenen les mesures que ja es varen preveure a l’inici de curs, com ara que en totes les aules i espais de reunió s’ha de comptar amb mesuradors de CO₂. S’estableix que es pot arribar com a màxim a les 880 ppm quan no es facin servir filtres HEPA o 1.000 ppm mentre s’utilitzin filtres HEPA correctament dimensionats.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 04/01/2022]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Què en diu la premsa
*4/01/2022 noudiari.es - Abren las citas para vacunar a población de 5 a 8 años y mayores de 18 con dos dosis Astrazeneca.
*4/01/2022 periodicodeibiza.es - Salud abre este martes Bitcita para la vacunación de niños de 5 a 8 años.

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19