Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: El Servei de Salut obre bitcita per a la dosis de reforç als majors de 18 anys

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Salut ha obert la vaccinació a la població major de divuit anys perquè pugui rebre la dosi de record contra la COVID-19. Es podrà demanar cita per a la població major de divuit anys pendent de la dosi de record, segons ha determinat l'Estratègia Nacional de Vacunació del Ministeri de Sanitat a través de BitCita.

A les Illes Balears hi ha una població-diana de 18 a 39 anys sense dosi de record de 160.995 persones. D'aquestes, 122.856 són de Mallorca, 14.072 de Menorca, 22.495 d'Eivissa i 1.572 de Formentera.

Les condicions que cal complir per poder rebre la dosi de record són tenir més de divuit anys, haver rebut la pauta completa de vaccinació contra la COVID-19 i que hagin passat almenys cinc mesos des de la darrera dosi en els casos de Pfizer o Moderna o tres mesos si es tracta de Vaxzevria (AstraZeneca) o Janssen. A més, les persones que hagin passat la infecció han d'esperar quatre setmanes per poder ser vaccinades amb la dosi de reforç.

Per mitjà de BitCita es pot demanar hora als punts de vaccinació següents: a Mallorca, Hospital Son Dureta, Espai Francesc Quetglas (Palma), Hospital Sant Joan de Déu (Palma), Hospital Universitari Son Espases, Hospital Universitari Son Llàtzer, Hospital Comarcal d'Inca i Hospital de Manacor; a Menorca es vaccinarà als centres de salut i a l'Hospital Mateu Orfila; a les Pitiüses, els vaccins s'administraran a l'Hospital Can Misses, als centres de salut Sant Antoni de Portmany, Vila i Santa Eulària des Riu i a l'Hospital de Formentera.

La Conselleria de Salut i Consum recorda que la vaccinació és segura i eficaç per combatre la pandèmia de la COVID-19, segons demostren les evidències científiques.

A hores d'ara la campanya de vaccinació de dosis de record ha vaccinat ja al 54,4% de la població diana. Actualment, la cobertura de vaccinació de majors de 5 anys és del 86%. El 26,49% dels infants d'entre 5 i 11 anys ja han estat vaccinats.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 17/01/2022]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

 

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19