Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Els majors de 60 no vacunats tenen 54 vegades més probabilitats d’ingressar a una unitat de cures intensives que els que han rebut la dosi de reforç

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En aquest sentit, la Conselleria de Salut i Consum recorda que cada persona de les Illes Balears té una dosi reservada per a ella i anima tothom que no ho hagi fet encara a demanar cita per posar-se-la en el termini que li correspongui, atès que una immunització adequada disminueix el risc de desenvolupar la malaltia de manera greu.

D’acord amb les dades, la taxa de majors de 60 anys vacunats amb la dosi de reforç ingressats a l’UCI és de 3,4 per cada cent mil persones que l’han rebuda, mentre que la taxa de persones majors de 60 anys no immunitzades ingressades a l’UCI és de 184,2 per cada cent mil persones no vacunades. Així doncs, la taxa de persones majors de 60 anys no vacunades ingressades a l’UCI és 54 vegades superior a la de les que han rebut la tercera dosi.

A més, les persones majors de 60 amb dosi de reforç tenen la meitat de risc d’entrar a una UCI per COVID que la població menor de 60 anys no vacunada. En aquest darrer grup la taxa d’ingressos a UCI és del 6,1 per cent mil no immunitzats mentre que en les majors de 60 amb el reforç, tal com s’indica més amunt, és del 3,4 per cent mil. La taxa d’ingressos de menors de 60 amb la dosi de reforç és d’1,9 per cent mil persones que l’han rebuda.

Diferències per trams d’edat

En el tram de 60 a 69 anys, la taxa d’ingressos en unitats de cures intensives d’usuaris no immunitzats és de 168,2 per cent mil no vacunats en comparació amb el 3,3 per cent mil dels que tenen la dosis de reforç. El risc és, per tant, 50 vegades superior.

En el tram de 70 a 79 anys, la diferència és molt superior. Els no vacunats tenen 63,6 vegades més probabilitats d’ingressar a l’UCI que els que han rebut la dosi de reforç. Això es deu al fet que la taxa d’ingressos a l’UCI de no vacunats en aquestes edats és de 260,8 per cent mil no vacunats i la d’ingressos de persones amb el reforç és de 4,1 per cent mil persones que l’han rebut.

En edats més joves, la diferència és també important. Entre 50 i 59 anys, la incidència a l’UCI de no immunitzats és 29 vegades la de les persones amb la dosi de reforç. Hi ha 63,8 persones no immunitzades per cent mil no vacunats i 2,2 pacients amb el reforç a UCI per cent mil persones que l’han rebut.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 04/02/2022]

[Foto: Àrea de Salut de Menorca]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19