Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: El Govern disposa de 10.000 proves per detectar anticossos del SARS-CoV-2

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Govern de les Illes Balears, a través de la Conselleria de Salut i Consum, ha adquirit 10.000 tests d’anticossos del SAR-CoV-2. Les proves formen part del carregament procedent de la Xina que arribà a les illes i el Laboratori de Microbiologia de Son Espases ja els ha testat.

Les proves han demostrat que poden detectar anticossos del virus, tal com s’esperava, i, per tant, són vàlids. Es tracta de tests diferents de les proves d’antígens que espera rebre el Govern d’Espanya i que distribuirà entre les comunitats autònomes.

Els tests són capaços de detectar els anticossos generats per les persones contagiades pel coronavirus. Podran ajudar a detectar de manera més efectiva la presència del virus en determinats tipus de pacients. En concret, aquestes proves reforçaran el procés de diagnòstic de coronavirus que es du a terme en els hospitals de les Illes Balears.

S’aplicaran de forma específica a determinats pacients, no massivament a la població general. Permetran confirmar els quadres de sospites de casos de pacients que es trobin en els hospitals. Les mostres es processaran en els laboratoris de microbiologia dels centres hospitalaris.

El Govern de les Illes Balears continua esperant l’arribada dels tests ràpids d’antígens que el Ministeri de Sanitat s’ha compromès a comprar i a distribuir entre les comunitats autònomes, una vegada que se n’hagi comprovat la validesa.

[Font: Consellleria de Salut i Consum. 31/03/2020]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]

Què en diu la premsa
*30/03/2020 elmundo.es - El Govern tiene 10.000 tests para detectar anticuerpos de coronavirus.
*30/03/2020 ultimahora.es - El Govern dispone de 10.000 pruebas para detectar anticuerpos de SARS-CoV-2.
*30/03/2020 noticiasmallorca.es - El Govern de les Illes Balears dispone de 10.000 pruebas para detectar anticuerpos de SARS-CoV-2.

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19