Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Es destinen 4,5 milions a les per a polítiques contra les violències masclistes

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, i la directora de l'Institut Balear de la Dona, Maria Duran, van participar en la Conferència Sectorial d'Igualtat, presidida per la Ministra d'Igualtat, Irene Montero i en què també hi han participat les conselleres de la resta de comunitats autònomes de l'Estat.

Entre els principals acords a què es va arribar, hi ha la distribució de diferents crèdits a les comunitats autònomes per dur a terme polítiques contra les violències masclistes i que suposen 4,5 milions d'euros per a les Illes Balears. D'aquest total, 4.142.542 euros corresponen al repartiment dels fons corresponents al Pacte d'Estat contra la violència de gènere per a l'any 2020. La consellera Costa ha remarcat que aquesta xifra s'assoleix gràcies al fet que s'ha tengut en compte la insularitat com a criteri de repartiment dels fons, fet que suposa 2 milions per a les Balears.

Seguiment de les mesures contra la COVID-19

Per altra banda, durant la reunió també es va informar i es va fer seguiment dels recursos i les mesures aprovades en el marc del Reial decret llei 12/2020, de mesures urgents en matèria de protecció i assistència a les víctimes de violència de gènere i d'altres formes de violència sexual, el qual inclou mesures que s'han fixat en el Pla de Contingència contra la Violència de Gènere davant la crisi derivada de la COVID-19. Entre aquestes mesures, es troben la declaració com a serveis essencials dels serveis especialitzats destinats a la protecció i assistència a les víctimes de violència de gènere, la posada en marxa d'un servei nou de missatgeria Whatsapp les 24 hores per tal de poder realitzar consultes i prestar assistència psicològica a les víctimes, o el llançament d'una campanya de prevenció i sensibilització.

[Font: Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat. 04/05/2020]

[Foto: Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19