Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Més de 46.700 persones participen en l'estudi ENECovid19 sobre la immunitat de la població

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Més de 46.700 persones han participat ja en l'estudi nacional d'epidemiologia ENECovid19. Es tracta de la primera de les tres onades de les quals consta l'estudi. En total, la previsió és aconseguir la xifra d'entre 60.000 i 90.000 participants.

Les trucades telefòniques als 35.000 llars de tota Espanya triats a l'atzar s'estan realitzant de manera paral·lela a la presa de mostres dels participants en els centres de salut i domicilis.

La finalitat d'aquest estudi, dissenyat pel Ministeri de Sanitat i l'Institut de Salut Carles III (ISCIII) amb la col·laboració de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) i les comunitats autònomes, és estimar el percentatge de la població espanyola que ha desenvolupat anticossos enfront del nou coronavirus SARS-CoV-2 (concepte conegut com seroprevalencia). La informació obtinguda serà d'enorme rellevància per a la presa de decisions de salut pública en el conjunt de l'Estat.

Resposta ciutadana exemplar

Un agraïment que ha fet extensiu al conjunt de ciutadans participant en l'estudi i que supera les 46.700 persones. 

Tota la informació que s'està recollint s'està bolcant en un sistema informàtic dissenyat específicament per a l'estudi per part del Ministeri de Sanitat.

El Ministeri de Sanitat està desenvolupant una campanya audiovisual dirigida a xarxes socials per a sensibilitzar a la ciutadania de la importància de la seva col·laboració que és voluntària, per a conèixer l'impacte real de la pandèmia.

L'estudi, que va començar el passat 27 d'abril, tindrà una durada de 8 setmanes i aportarà dades clau per a la presa de decisions en les polítiques de salut pública. 

[Font: Ministeri de Sanitat. 07/05/2020]

[Foto: Antonio Oliver. Servei de Microbiologia. Hospital Universitari Son Espases]

Notícies relacionades

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19