Categories: COVID-19, Estudis i projectes, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

En marxa diverses iniciatives innovadores per fer front a la crisi COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les empreses que formen part dels clústers innovadors de les Illes Balears estan treballant amb diverses iniciatives per fer front a l’emergència provocada per la COVID-19, des de sectors, com la tecnologia, la química i la biotecnologia.

A més d’altres àmbits, treballen en projectes d’R+D+I per a l’administració pública, enfocats a la recerca de la vacuna i altres mesures de detecció i prevenció del virus. Així, a mode d’exemple, hi ha projectes empresarials per a la fabricació de productes biocides i altre material de protecció i desinfecció del COVID-19.

Projectes més rellevants

A continuació es citen les iniciatives dels projectes més rellevants, en els que participen diferents empreses dels clústers, per fer front a la crisi del COVID-19.

TURISTEC. Clúster dedicac a las Tecnologies de l'Informació i la Comunicació aplicades al Turisme. 

INICIATIVES

Clúster de la Indústria Química de les Illes Balears – CLIQIB

INICIATIVES 

  • Colaboració amb la guia de Legionella per a hotels medicalitzats.
  • Realització de proves PCR en superfícies per garantir-les com a “COVID-Free”.

Asociació Balear de Software, Internet i Noves Tecnologies (GSBIT) 

INICIATIVES

  • Adaptació de un xatbot (Botibot COVID-19) per desenvolupar un bot que contribueixi a minvar la càrrega de serveis d’atenció primària. El robot aplica machine learning i agafen les dades de les dades oficials
  • Desenvolupement i producción de pantalles protectores homologades per AENOR.
  • Desenvolupament d'una estació de desinfecció per ozó que també pugui prendre la temperatura, desinfectar mascaretes i permetre rentar-se les mans. Tenen un prototip fet i estan treballant amb el teme.

Clúster de Biotecnologia –BIOIB

INICIATIVES

  • Projectes d'investigació a la convocatòria específica de COVID-19 en els àmbits de la tècnica PCR LAMP, variant de l'PCR, portable i en 30 minuts.
  • Presentació d’un projecte d’R+D+I basat en la identificació de compostos naturals pel tractament i prevenció de COVID-19 i la millora de les seves propietats fisicoquímiques mitjançant enginyeria cristal·lina per a l’optimització dels seus efectes.
  • També s’ha presentat un projecte a l’Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) amb l’objectiu de desenvolupar i implementar una tècnica diagnòstica econòmica, ràpida i molt versàtil per la detecció de COVID-19, tant en persones com en superfícies i aigües residuals.
  • Plantejament d’un estudi per identificar fàrmacs nous i condicions d'interès terapèutic per fer front a la COVID-19.

[Font: Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, 09/05/2020]

[Foto: SAMU 061]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19