Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Proves de la COVID-19 a tots els professionals dels escorxadors de les Illes

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Direcció General de Salut Pública i Participació, en coordinació amb el Servei de Salut de les Illes Balears, durà a terme aquesta setmana diverses proves per detectar el SARS-CoV-2 o els anticossos entre la seixantena de professionals que fan feina en els escorxadors de la comunitat.

Les Balears es convertiran així en una de les primeres comunitats autònomes que fan un cribratge massiu a tots els treballadors d’aquestes instal·lacions.

Diversos estudis científics conclouen que les característiques d’aquestes plantes —com ara la baixa temperatura a la qual es fa feina— podrien facilitar la propagació del virus entre els treballadors. En tot cas, Salut Pública no té constància de cap contagi entre aquests professionals a les Illes Balears, però es farà una recerca activa per descartar qualsevol tipus d’infecció que pugui afectar els treballadors i el funcionament dels escorxadors de l’arxipèlag.

El cribratge començarà aquest dimecres i se citarà tots els professionals dels escorxadors de les Illes Balears i també els inspectors del Servei de Seguretat Alimentària que en controlen el funcionament. En total són devers 60 persones, a les quals es farà una prova PCR per diagnosticar la presència del virus, així com una serologia d’anticossos per detectar si han superat la infecció en qualque moment.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 01/01/2020

[Foto: Centers for Disease Control and Prevention / Coronavirus / CC BY-NC-SA 4.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19