Categoría: Sobre Infosalut

Resposta diferencial de la resposta diferencial a un tractament de 6 mesos de restricció energètica en funció de la variant SH2B1 rs7359397 en subjectes amb MFGNA

Encara no hi ha traducció disponible.

El Grup de Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX) amb membres de la Universitat de les Illes Balears i de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en la publicació sobre la resposta diferencial de la resposta diferencial a un tractament de 6 mesos de restricció energètica en funció de la variant SH2B1 rs7359397 en subjectes amb MFGNA. També hi han participat diferents centres espanyols.

Josep Antoni Tur, investigador del Grup NUCOX, ha participat en la publicació de l'article "Differential response to a 6-month energy-restricted treatment depending on SH2B1 rs7359397 variant in NAFLD subjects: Fatty Liver in Obesity (FLiO) Study" a la revista European Journal of Nutrition.

La malaltia del fetge gras no alcohòlic (MFGNA) està reconeguda a tot el món com a la causa més comunia de malaltia hepàtica crònica. El tractament clínic actual de la MFGNA es basa en el canvi d'estil de vida, però, la importància de la composició genètica en el dany hepàtic i les possibles interaccions amb la dieta són encara poc conegudes. L'objectiu d'aquest estudi va ser avaluar la influència de la variant genètica SH2B1 rs7359397 sobre els canvis en la composició corporal, l'estat metabòlic i la salut del fetge després d'un tractament de restricció energètica de 6 mesos en subjectes amb sobrepès/obesitat amb MFGNA. A més es varen examinar les interaccions entre el gen i el tractament al llarg de la intervenció.

Referència de l'article
Perez-Diaz-Del-Campo N, Marin-Alejandre BA, Cantero I, Monreal JI, Elorz M, Herrero JI, et al. Differential response to a 6-month energy-restricted treatment depending on SH2B1 rs7359397 variant in NAFLD subjects: Fatty Liver in Obesity (FLiO) Study. Eur J Nutr. Gen 2021. doi: 10.1007/s00394-020-02476-x. PubMed PMID: 31523756.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]