Categoria: Farmacoterapèutica

S'aprova el primer tractament d'Atròfia Muscular Espinal

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, s'ha reunit amb els membres de la Fundació Atrofia Muscular Espinal (FundAME) per comunicar-los que s'ha aprovat l'únic tractament disponible per tractar l'atròfia muscular espinal (AME), una malaltia rara i greu que condueix a feblesa muscular i a la deterioració de la funció pulmonar.

Aquest tractament, que es denomina Spinraza®, estarà disponible per a la seva utilització a partir de l'1 de març de 2018.

Segons la Resolució de la Comissió Interministerial de Preus dels Medicaments, el tractament serà finançat dins del Sistema Nacional de Salut (SNS).

Espanya, juntament amb Itàlia, és un dels primers països d'Europa a incloure aquest fàrmac en la prestació farmacèutica.

FundAME seguirà donant suport als investigadors, als metges i a la resta de professionals que dediquen la seva vida a millorar la dels afectats per l'AME.

Per la seva banda, la directora general de Cartera Bàsica de Serveis del Sistema Nacional de Salut i Farmàcia, Encarnación Cruz Martos, ha explicat que, amb aquest medicament, el Ministeri de Sanitat ha engegat el nou model per a l'abordatge del tractament de malalties ultrarares, un model que s'aplicarà a altres tractaments similars.

Aquest model inclou l'establiment d'un protocol farmacoclínic, coordinat des de la Direcció General de Cartera Bàsica de Serveis del Sistema Nacional de Salut i Farmàcia, amb la col·laboració dels experts de les diferents comunitats autònomes i de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), així com amb experts clínics en el tractament dels pacients amb aquesta malaltia i un registre de monitoratge de l'efectivitat terapèutica.

[Font: Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. 06/02/2018]

[Foto: Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat]