Categoria: Ordenació farmacèutica

L’AEMPS retira 66 productes homeopàtics

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha ordenat la retirada de 66 productes homeopàtics amb indicació terapèutica o la via de la qual d'administració sigui injectable per no aportar la documentació corresponent per a la seva autorització, segons es recull en el Reial decret 1345/2007, d'11 d'octubre.

Aquests productes es troben, d'acord amb el calendari fixat per la norma, dins del primer cicle d'avaluació, que va finalitzar el passat 30 d'abril i que abastava els expedients dels productes amb indicació terapèutica i aquells sense indicació terapèutica, la via de la qual d'administració sigui injectable. Els productes dins d'aquest grup que han presentat la documentació es troben en el primer procés d'avaluació per part de l’AEMPS.

El passat 30 d'abril, l’AEMPS va anunciar la publicació de l'Ordre Ministerial SSI/425/2018, de 27 d'abril, que determinava els requisits mínims, el termini i el procediment amb al fi de que els productes homeopàtics acollits a la disposició transitòria sisena del Reial decret 1345/2007, d'11 d'octubre, s'adeqüessin al registre, segons el que està previst en la Directiva 2001/83/CE del Parlament Europeu i del Consell, de 6 de novembre de 2001.

El calendari fixat per la norma estableix sis períodes de lliurament de documentació dels diferents productes homeopàtics per a la seva avaluació. El primer cicle cobrirà la sol·licitud dels expedients sol·licitats amb indicació terapèutica (seran avaluats com la resta dels medicaments segons els mateixos principis científics) i aquells sense indicació terapèutica la via de la qual d'administració sigui injectable.

Els productes retirats formen part del primer període de lliurament. La resta de productes inclosos en aquest període es troben en fase d'avaluació per part de la AEMPS.

A mesura que el calendari es vagi complint, la pàgina web de la AEMPS s'anirà actualitzant amb tota la informació sobre aquest tema i el llistat de tots els productes homeopàtics als quals afecta.

[Font: Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social. 26/06/2019

[Foto: Lynn Greyling / Gotero de vidrio sobre una gasa / CC BY­ND 2.0]