Categoria: Estudis i projectes

L'augment a l'adherència a la dieta mediterrània després d'una intervenció en l'estil de vida millora l'estat oxidatiu i inflamatori en pacients amb MFGNA

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX) de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), amb membres del CIBEROBN i el laboratori de neurofisiologia del departament de Biologia de la Universitat de les Illes Balears, el Laboratori d'Anàlisis Clíniques de l'Hospital Universitari Son Espases i Atenció Primària de Mallorca, han participat en un estudi sobre l'augment a l'adherència a la dieta mediterrània després d'una intervenció en l'estil de vida millora l'estat oxidatiu i inflamatori en pacients amb malaltia del fetge gras no alcohòlic.

Margalida Monserrat-MesquidaMagdalena Quetglas-Llabrés, Cristina BouzasSofia Montemayor , Josep Antoni Tur i Antoni Sureda, investigadores i investigadors del grup NUCOX; i Lucía Ugarriza, metgessa de medicina familiar i comunitària del CS Camp Redó i investigadora del grup NUCOX; Isabel Llompart, facultativa del Laboratori d'Anàlisis Clíniques de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadora del grup NUCOX; han participat en l'article amb el títol "Increased Adherence to the Mediterranean Diet after Lifestyle Intervention Improves Oxidative and Inflammatory Status in Patients with Non-Alcoholic Fatty Liver Disease" a la revista Antioxidants.

Una dieta mediterrània (MedDiet) és recomanada com a teràpia per a la malaltia del fetge gras no alcohòlic (MGNA) perquè no hi ha un tractament farmacològic específic per a aquesta malaltia.

L'objectiu era avaluar la relació entre l'adherència de la dieta Mediterrània i el contingut de greix intrahepàtic (CGI), els nivells d'estrès oxidatiu i biomarcadors inflamadors després d'una intervenció sobre l'estil de vida de sis mesos en pacients amb MGNA.

Una millor adherència a la MedDiet està relacionada amb millores en CGI, aptitud cardiorespiratòria i estat prooxidatiu i proinflamatori en pacients amb MGNA després d'una intervenció nutricional basada en la MedDiet.

Referència de l'article
Monserrat-Mesquida M, Quetglas-Llabrés M, Bouzas C, Montemayor S, Mascaró CM, Casares M, et al. Increased Adherence to the Mediterranean Diet after Lifestyle Intervention Improves Oxidative and Inflammatory Status in Patients with Non-Alcoholic Fatty Liver Disease. Antioxidants. 2022 Jul 25;11(8):1440. doi: 10.3390/antiox11081440. PubMed PMID: 35892642.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Peix al mercat / CC BY-NC-SA 4.0]