Categoria: Farmacoterapèutica

La plataforma web de compra centralitzada del SNS incorpora un nou catàleg de medicaments i productes sanitaris

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, María Luisa Carcedo, va presentar als representants de les conselleries de sanitat de les comunitats autònomes la incorporació a la plataforma web de compra centralitzada del Sistema Nacional de Salut (SNS) del nou Catàleg de Béns i Serveis, que ofereix fins a 25.000 articles entre medicaments i productes sanitaris.

El portal de Compres Centralitzades es basa en dos pilars fonamentals:

-La plataforma web d'informació i col·laboració entre els agents implicats

Aquesta Plataforma d'Informació és un entorn web en el qual de manera transparent, anònima i oberta es pot accedir a tota la informació corresponent a la iniciativa de compres centralitzades per al Sistema Nacional de Salut (notícies, normativa, expedients tramitats, preguntes freqüents, etc.). Així mateix incorpora un Fòrum Virtual corporatiu, a través del qual els diferents agents poden interactuar en temps real per a compartir problemàtiques i bones pràctiques.

-El Catàleg de Béns i Serveis de contractació centralitzada

El Catàleg de Béns s'integra en la Plataforma inclou prop de 25.000 articles (tant medicaments com productes sanitaris) catalogats de forma estructurada i jerarquitzada. L'estructura del catàleg permet en un futur incorporar també serveis sanitaris.

Aquesta eina contribuirà a la millora de les estratègies conjuntes d'aprovisionament, incorporant al sistema de contractació centralitzada un llenguatge únic per a la definició d'ítems de forma simple i accessible.

[Font: Ministeri de Sanitat, Consum i Seguritat Social. 19/02/2019]

[Foto: Perspecsys Photos / Computer - Phone - Tablet - Technology / CC-by-sa-2.0 ]