Categoria: Farmacovigilància

Possibles reaccions al·lèrgiques i d'hipersensibilitat associades a l'ús de fusafungina

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut, a través de la Direcció General de Planificació, Avaluació i Farmàcia, ha comunicat que l'Agència Espanyola de Medicaments i Productos Sanitaris (AEMPS) ha informat de la recomanació del Comitè per a l'Avaluació de Riscos en Farmacovigilància europeu (PRAC) de suspendre l'autorització de comercialització de fusafungina (Fusaloyos®) a la Unió Europea, a causa de possibles reaccions al·lèrgiques i d'hipersensibilitat associades a l'ús de fusafungina.

Fusafungina és un pèptid antibacterià amb propietats antiinflamatòries i bacteriostàtiques, que s'usa per al tractament local d'infeccions del tracte respiratori superior. A Espanya, aquest medicament es dispensa sense recepta mèdica.

S'han notificat casos de reaccions d'hipersensibilitat, alguns d'ells greus.

L'AEMPS estableix les següents recomanacions per als professionals sanitaris:

  • No prescriure ni dispensar Fusaloyos®.
  • Tant si el pacient sol·licita la dispensació d'aquest medicament, com en el cas que estigui prenent el medicament, cal indicar-li que acudeixi al seu metge per rebre el tractament més adequat segons el seu quadre clínic.

A l'apartat de notes informatives del web de l'AEMPS es pot ampliar la informació sobre:

  • Directori de centres autonòmics del Sistema Espanyol de Farmacovigilància, perquè es puguin notificar les sospites de reaccions adverses.
  • Formulari electrònic de notificació.

[Font: Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris. 12/02/2016]