Categoria: Farmacovigilància

El Ministeri de Sanitat ha publicat un RD sobre medicaments d'ús humà de fabricació industrial

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el BOE núm. 223 de 17 de setembre s'ha publicat el Reial decret 686/2013, de 16 de setembre, pel qual es modifica el Reial decret 1345/2007, d'11 d'octubre, pel qual es regula el procediment d'autorització, registre i condicions de dispensació dels medicaments d'ús humà fabricats industrialment.

La necessitat d'establir mesures que millorin el funcionament del Dret de la Unió Europea sobre la farmacovigilància dels medicaments, ha portat a la modificació del reial decret 1345/2007 en el qual es regula el seu registre i condicions de dispensació.

Les esmentades mesures, comprenen basicament l'actualització i l'adaptació al progrés tècnic de la regulació vigent fins al moment. D'aquesta manera, es nomena un representant espanyol del Grup de coordinació, que és l'òrgan a nivell europeu responsable de l'examen de totes les qüestions relacionades amb les autoritzacions de comercialització de medicaments autroizats pels procediments europeus.

Així mateix es modifica l'àmbit d'aplicació del decret per a medicaments de teràpia avançada, d'acord amb la nova reglamentació comunitària.

També s'inclu en el real decret normativa comunitària actualitzada sobre l'entrada de medicaments falsificats en la cadena se subministrament legal.  

Font: BOE. 223. 17/00/2013]