Categoria: Formació especialitzada

156 residents comencen la formació especialitzada en els centres sanitaris públics de Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La directora general d’Acreditació, Docència i Recerca en Salut en funcions, Margalida Frontera, i el gerent de l'Hospital Universitari Son Espases, Josep Pomar, han donat la benvinguda als 156 residents que comencen la formació especialitzada en els hospitals públics i en els centres sanitaris d’Atenció Primària de les Illes Balears en un acte que ha tengut lloc a l’Hospital Universitari Son Espases.

De les 157 places assignades s’han incorporats tots els professionals, excepte un metge de família a Eivissa, la qual cosa implica un 99,36 % d’incorporacions a les places ofertes.

El nombre de residents incorporats a les Illes Balears el 2019 es veu així incrementat sobre els 150 que s’incorporaren l’any 2018, amb un creixement acumulat d’un 23,6 % respecte de l’any 2015.

Entre els 156 residents hi ha 120 professionals de medicina, 27 professionals d’infermeria, 3 de psicologia, 4 de farmàcia, 1 de biologia i 1 de radiofísica. Durant els propers anys es formaran en les especialitats que les Illes Balears tenen acreditades per a la formació sanitària especialitzada. 

Distribuïts per illes, 140 residents faran la formació especialitzada a Mallorca; 10, a Eivissa, i 6, a Menorca.

L’Hospital Universitari Son Espases n’acollirà 50; l’Hospital Universitari Son Llàtzer, 18; l’Hospital de Manacor, 2, i l’Hospital Can Misses, 1.

La Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària ha rebut 27 metges i 4 infermers; la Unitat Docent Multiprofessional de Salut Mental de les Illes Balears, 5 psiquiatres, 3 psicòlegs i 5 infermers; la Unitat de Comares, 14 infermeres; la de Medicina Familiar i Comunitària d’Eivissa, 7 metges; la de Medicina Familiar i Comunitària de Menorca, 6 metges, i la Multiprofessional de Pediatria, 10 metges i 4 infermers.

Segons l’especialitat, els professionals hauran de fer entre quatre i cinc anys de formació, excepte els de radiofísica i radiofarmàcia, que en faran 3, i els d’infermeria que n’hauran de fer dos.

D’altra banda, es preveu que l’oferta de formació sanitària de les Illes Balears que s’aprovi enguany pugui arribar fins a les 200 places, gràcies a les recents acreditacions concedides per a Reumatologia i Oftalmologia a l’Hospital Universitari Son Llàtzer, Farmàcia Hospitalària a l’Hospital Can Misses i Geriatria a l’Hospital Sant Joan de Déu, així com l’ampliació de la capacitat docent de la Unitat Docent d’Atenció Familiar i Comunitària de Mallorca, Anestèsia i Aparell Digestiu a l’Hospital Universitari Son Espases, i Radiologia a l’Hospital Universitari Son Llàtzer.

Cal recordar que el passat 17 de maig es va aprovar el Decret autonòmic de formació sanitària especialitzada, mitjançant el qual es pretén donar rellevància a la figura del tutor de residents, al cap d’estudis i a tots els professionals que intervenen en la formació dels residents, així com definir el marc de qualitat docent per a la formació dels residents.

[Font: Conselleria de Salut. 29/05/2019]

[Foto: Conselleria de Salut]

Què en diu la premsa
*30/05/2019 noudiari.es - El Área de Salud de Ibiza y Formentera incorpora 10 nuevos residentes.
*30/05/2019 periodicodeibiza.es - El Área de Salud de las Pitiusas formará a 10 nuevos residentes.
*29/05/2019 diariodeibiza.es - Los hospitales de las islas acogen a los residentes que se forman en una especialidad.

Notícies relacionades a Infosalut
*23/05/2019 - Aprovació del decret que regula la formació sanitària especialitzada a Balears.