Categoria: Estudis i projectes

Assaig de bioluminiscència ATP per avaluar combinacions d'antibiòtics contra PA extremadament resistent

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en la publicació d'un estudi sobre un assaig de bioluminiscència ATP per avaluar combinacions d'antibiòtics contra Pseudomonas aeruginosa extremadament resistent. També hi han participat el Laboratori de Referència de Catalunya, l'IMIM, l'ISGlobal, la Universitat Pompeu Fabra (UPF), el CIBERESP i l'Hospital del Mar.

Antonio Oliver, microbiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases;  va participar en la publicació de l'article amb el títol "ATP Bioluminescence Assay To Evaluate Antibiotic Combinations against Extensively Drug-Resistant (XDR) Pseudomonas aeruginosa" a la revista Microbiology Spectrum.

Les corbes d'eliminació s'utilitzen per estudiar les combinacions d'antibiòtics, però el mètode de recompte de colònies per obtenir els resultats requereix molt temps. L'objectiu d'aquest estudi era validar un assaig d'ATP com a alternativa al mètode convencional de recompte de colònies en els estudis de combinacions d'antibiòtics. Es va determinar el punt de tall per a la sinergia i l'efecte bactericida per categoritzar els resultats fent ús d'aquest mètode alternatiu en Pseudomonas aeruginosa.

L'assaig d'ATP va ser útil per determinar l'eficàcia de les combinacions d'antibiòtics en les corbes de temps de mort. Aquest mètode, menys laboriós i més ràpid que el mètode de record de colònies, podria implementar-se en el flux de treball del laboratori clínic.

Referència de l'article
Puig-Collderram B, Domene-Ochoa S, Salvà-Comas M, Montero MM, Duran X, González JR, et al. ATP Bioluminescence Assay To Evaluate Antibiotic Combinations against Extensively Drug-Resistant (XDR) Pseudomonas aeruginosa. Papp-Wallace KM, editor. Microbiol Spectr. 2022 Jul 25. doi: 10.1128/spectrum.00651-22. PubMed PMID: 35876574.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]