Categoria: Estudis i projectes

Millora de l'anàlisi de leucòcits pulmonars intactes amb citometria mitjançant liqüefacció enzimàtica de mostres d'esput

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup Multidisciplinari de Sèpsia de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i el Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases, junt amb la Universitat de les Illes Balears, han publicat un estudi sobre la millora l'anàlisi amb citometria de leucòcits pulmonars intactes mitjançant liqüefacció enzimàtica de mostres d'esput.

Giulia SantopoloAntonio Clemente i investigadors del Grup Multidisciplinari de SèpsiaEstrella Rojo-Molinero, Sara Fernández, María Concepción Álvarez iAntonio Oliver, microbiòlogues de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadores de l'IdISBa, han publicat l'article amb el títol "Improved cytometric analysis of untouched lung leukocytes by enzymatic liquefaction of sputum samples" a la revista Biological Procedures Online.

El fenotipatge dels leucòcits residents en l'esput i l'avaluació del seu estat funcional són anàlisis essencials per explorar la base cel·lular dels processos patològics en els pulmons, i la citometria de flux està àmpliament reconeguda com la tècnica de referència per a abordar-los. No obstant això, els leucòcits residents en esput es troben en mostres respiratòries que han de liquar-se abans de l'anàlisi per citometria. Els procediments tradicionals de liqüefacció impliquen l'ús d'un agent reductor com el ditiotreitol (DTT) en condicions de temperatura controlada, que no homogeneïtza les mostres respiratòries de manera eficient i perjudica la viabilitat i funcionalitat de les cèl·lules. Els autors han desenvolupat un mètode alternatiu menys agressiu i que liqüefacta els esputs ràpidament per l'acció de les bombolles d'oxigen generades per la catalasa present a la mostra.

En conclusió, el mètode de liqüefacció enzimàtica proposat millora l'anàlisi per citometria de les mostres respiratòries i deixa les cèl·lules àmpliament intactes per a abordar adequadament l'anàlisi funcional dels leucòcits pulmonars.

Referència de l'article
Santopolo G, Clemente A, Rojo-Molinero E, Fernández S, Álvarez MC, Oliver A, et al. Improved cytometric analysis of untouched lung leukocytes by enzymatic liquefaction of sputum samples. Biol Proced Online. 2022 Nov 17;24(1):17. doi: 10.1186/s12575-022-00181-z. PubMed PMID: 36396988.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]