Categories: Cicles formatius i universitat, Sociosanitari

El COIBA i l'ABIGG rebutgen la creació d'una FP de “supervisió” de cures bàsiques d'infermeria per a l'àmbit sociosanitari

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears (COIBA), la Comissió de cures a les persones grans del COIBA i l'Associació Balear d’Infermeria Geriàtrica i Gerontològica (ABIGG) rebutgen totalment la creació del nou mòdul “Supervisió de l'Atenció sociosanitària per a la promoció de l'autonomia personal de la persona usuària”, que el Ministeri d'Educació vol incorporar al seu catàleg de Formació Professional.

Emparant-se en la difícil situació viscuda per les residències de persones majors durant la pandèmia, el Ministeri crea aquesta nova figura, que suposaria un retrocés en l'atenció que reben les persones en els centres sociosanitaris, sovint amb situacions de salut complexes.

A més, aquesta nova figura envaeix completament les competències infermeres. Les infermeres generalistes i les especialistes en Geriatria tenen la formació i competències per a exercir aquestes funcions i garantir la continuïtat i l'excel·lència en les cures.

Aquí es pot descarregar el comunicat oficial del COIBA i l'ABIGG.

[Font: COIBA. 27/01/2022]

[Foto: Banc d’Imatges Infermeres / Infermera administra una vacuna a una resident dels Apartaments Agustí Montal al destpatx infermer (2) / CC BY-NC-ND 2.0]