Categoria: Cicles formatius i universitat

S'incrementa en 35 les places en el grau d'infermeria

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Hi haurà 30 places de nou ingrés a Mallorca i 5 a Eivissa. S’assegura també que els estudiants puguin fer pràctiques als hospitals.

El Consell de Govern ha autoritzat la signatura d’un conveni que permetrà incrementar en 35 places de nou ingrés els estudis de grau d’Infermeria a la UIB.

Del total de places, 30 seran a la seu de Mallorca, en què actualment s’ofereixen 125 places i 5 a la seu d’Eivissa i Formentera, en què actualment se n’ofereixen 20. Això suposa un increment del 24%.

El conveni el signaran la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, la Conselleria de Salut i Consum i la Direcció General del Servei de Salut de les Illes Balears i permetrà, a més, que els estudiants del grau d’Infermeria puguin fer les pràctiques durant la seva carrera.

L’aportació màxima de la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura és de 2.880.007,27 € i té caràcter pluriennal.

A les Illes Balears s’evidencia, des de fa anys, la necessitat de disposar d’un nombre més gran de graduats en Infermeria. Aquesta necessitat, que no és exclusiva de l’arxipèlag, atès que la taxa estatal es troba per davall de la mitjana europea, es veu encara més agreujada per la condició d’insularitat.

Malgrat els augments successius de l’oferta de places de nou ingrés, la darrera de les quals correspon al curs 2006-2007, aquesta oferta continuava sent insuficient per cobrir tant la demanda d’incorporació als estudis com la necessitat assistencial de les Illes Balears.

Així mateix, l’actual situació de pandèmia ha posat de manifest la necessitat urgent de reforçar el sistema sanitari i els professionals d’infermeria són un dels agents clau per al funcionament i la sostenibilitat d’aquest sistema.

[Font: Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura. 16/05/2022]

[Foto: Hospital Universitari Son Llàtzer]