Categoria: Formació continuada

El conseller de Salut destaca la importància de la lactància materna a la III Jornada duita a terme a l’Hospital de Manacor

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Hospital de Manacor du a terme per tercer any consecutiu la Jornada de la Lactància Materna, coincidint amb la commemoració de la Setmana Mundial de la Lactància Materna. Enguany, el conseller de Salut, Martí Sansaloni, ha presidit aquesta jornada, acompanyat per la gerent de l'Hospital.

Després de la lectura del Manifest de la Lactància Materna per part d'un dels membres de la Comissió de la Lactància Materna Sector Llevant, el conseller de Salut, Martí Sansaloni, ha lliurat el primer premi del III Concurs Fotogràfic. La fotografia guanyadora d'enguany ha estat "Disfrutam de la lactància! Gaudim del nostre instint!". Els guanyadors podran passar un cap de setmana per a dues persones en un agroturisme de la zona. Les vint-i-cinc fotografies que han participat en el concurs estan exposades a l'entrada de l'Hospital. El conseller ha destacat a la seva intervenció davant els assistents, membres de la Comissió, mares i pares i també professionals del centre sanitari, la importància de la lactància materna i també que l'Hospital de Manacor s'hagi implicat tan activament des de fa tres anys amb la Comissió creada que du a terme diferents activitats formatives amb les mares i els nadons al llarg de tot l'any. El segon premi, que ha estat per a la fotografia "Moments", consisteix a ser la portada per a l'any 2014 del calendari de l'Associació Balear d'Alletament Matern (ABAM). La seva presidenta, Joana Maria Moll, ha fet entrega del guardó.

Més de cinquanta mares i nadons han participat a la III Jornada de Lactància Materna i criança que ha organitzat la Comissió de Lactància Materna de la Comarca de Llevant. La segona part d'aquesta Jornada s'ha desenvolupat a la torre dels Enagistes de Manacor,  amb la participació de mares i nadons de distints pobles de l'àrea d'influència de l'Hospital i ha tengut com a objectiu unir mares i reivindicar la lactància materna. 

Tots junts han duit a terme els tallers "mares i bebès" que estan basats en la música. Així, han participat en el taller de dansa del ventre i taller de musicoteràpia, que han tengut molt bona acceptació. 

L'objecte d'aquesta Comissió és donar a conèixer els avantatges i beneficis de la lactància materna i que les mares puguin compartir les seves experiències, inquietuds i dubtes, a més d'ajudar-se en tot allò relacionat amb l'alletament dels nadons i els infants.

[Font: Conselleria de Salut de les Illes Balears. 11/10/2013]
Notícies relacionades a Infosalut 

 

 

 

 

Calendari de formació

Juliol   2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31