El grup d'investigació Nutrigenòmica, Biomarcadors i Avaluació de Riscos (NuBE), de l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa), CIBER de Fisiopatologia de l'Obesitat i la Nutrició (CIBEROBN) i la Universitat de les Illes Balears (UIB), han publicat un estudi sobre com els microARN de la llet materna relacionats amb la funció de la leptina i l'adiponectina poden ser modulats per la dieta materna i influir en el fenotip de les cries de rata.

Llegeix més...

El Grup de Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX) de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), amb membres del CIBEROBN i el laboratori de neurofisiologia del departament de Biologia de la Universitat de les Illes Balears, el Laboratori d'Anàlisis Clíniques de l'Hospital Universitari Son Espases i Atenció Primària de Mallorca, han participat en un estudi sobre l'augment a l'adherència a la dieta mediterrània després d'una intervenció en l'estil de vida millora l'estat oxidatiu i inflamatori en pacients amb malaltia del fetge gras no alcohòlic.

Llegeix més...

La Unitat de Pediatria del Centre de Salut de la Vileta, l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), la Unitat d'Investigació d'Atenció Primària de Mallorca, el SAMU 061, el Departament de Pediatria de l'Hospital Universitari Son Espases i el Servei d'Urgències de l'Hospital de Manacor, han publicat un estudi sobre com l'alimentació amb llet materna dels nadons sèptics podria minimitzar la seva exposició a la teràpia de ventilació. També hi han participat l'Hospital Santa Creu i Sant Pau, l'Hospital Germans Trias i Pujol i l'Hospital Clinic.

Llegeix més...

El Translational Pancretatic Cancer Oncogenesis Group de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han publicat un estudi sobre com la proteïna de la membrana plasmàtica i lisosomal lligada a l'autogàmia PLAC8 és un factor clau per a l'entrada del SARS-CoV-2 en les cèl·lules humanes. També hi han participat diferents centres espanyols.

Llegeix més...

El Grup de Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX) de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), amb membres del CIBEROBN i el laboratori de neurofisiologia del departament de Biologia de la Universitat de les Illes Balears, ha participat en lla publicació d'un estudi d'any de seguiment sobre el pes desitjat i la seva associació amb la salut, comportaments i percepcions relacionades amb la salut en població major amb excès de pes. També hi han participat diferents centres espanyols.

Llegeix més...

La  Unitat d'Investigació d'Atenció Primària de Mallorca i l'Institut d'investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en la publicació d'un estudi sobre l'efectivitat d'un programa de modificació de l'estil de vida en el tractament dels símptomes de la depressió a atenció primària. També hi han participat l'IIS Aragón, la Lancaster University, la Universitat de les Illes Balears, la RICAPPS i la Universitat de Zaragoza.

Llegeix més...

El Grup de Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX), de la Universitat de les Illes Balears, el CIBEROBN i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), el Servei d'Anàlisis Clínica de l'Hospital Universitari Son Espases,  i Atenció Primària de Mallorca, han publicat una análisis, junt amb la Red Asistencial Juaneda, l'IMDEA Food CEI UAM-CSIC i la Universidad de Navarra, basada en l'estudi FLIPAN sobre l'adherència a la dieta mediterrània en pacients amb malaltia del fetge gras no alcohòlic (MFGNA) i síndrome metabòlica.

Llegeix més...

Calendari de formació