Categoria: Estudis i projectes

Avaluació de vesícules extracel·lulars derivades de plaquetes en fibroblasts gingivals i queratinocits per a aplicacions periodontals

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Investigadors de l'Institut Universitari d'Investigació en Ciències de la Salut (IUNICS) de la UIB, de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i de la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (FBSTIB) han publicat un estudi sobre l'avaluació de vesícules extracel·lulars derivades de plaquetes en fibroblasts gingivals i queratinocits per a aplicacions periodontals.

Miquel Antich-Rosselló, Marta Munar-Bestard, Maria Antònia Forteza-Genestra, Marta MonjoJoana Maria Ramis, investigadors i investigadores de l'IdISBa; Javier Calvo i Antoni Gayà, investigadors de l'IdISBa i la FBSTIB; han publicat l'article amb el títol "Evaluation of Platelet-Derived Extracellular Vesicles in Gingival Fibroblasts and Keratinocytes for Periodontal Applications" a la revista International Journal of Molecular Sciences.

La regeneració gingival té com a objectiu restaurar l'arquitectura i la funcionalitat del teixit oral danyat. S'han provat diferents biomaterials o materials biològics per a la reparació dels teixits, com als concentrats de plaquetes com el LP. En aquest article s'investiga l'ús de vesícules extracel·lulars (VE) derivades del llistat de plaquetes (LP) i la seva combinació amb biomaterials d'àcid hialurònic (AH) en un assaig de curació de ferides in vitro.

Referència de l'article
Antich-Rosselló M, Munar-Bestard M, Forteza-Genestra MA, Calvo J, Gayà A, Monjo M, et al. Evaluation of Platelet-Derived Extracellular Vesicles in Gingival Fibroblasts and Keratinocytes for Periodontal Applications. Int J Mol Sci. 2022 Jul 11;23(14):7668. doi: 10.3390/ijms23147668. PubMed PMID: 35887008.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Jan Fidler / Have you already been to your regular teeth inspection? / CC-by-sa-2.0]