Categoria: Estudis i projectes

Validació de criteris sobre tractament amb antibiòtic parenteral en pacients externs a l'hospital vs. hospitalització per endocarditis infecciosa

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en la publicació d'una validació de criteris OPAT-GAMES sobre tractament amb antibiòtic parenteral en pacients fora de l'hospital vs. hospitalització per endocarditis infecciosa. També hi han participat diferents centres.

Aroa Villoslada-Gelabert, metgessa de medicina interna de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, va participar en la publicació de l'article amb el títol "Outpatient Parenteral Antibiotic Treatment vs Hospitalization for Infective Endocarditis: Validation of the OPAT-GAMES Criteria" a la revista Open Forum Infectious Diseases.

Els programes de tractament antibiòtic parenteral per a pacients externs (OPAT) s'utilitzen cada vegada més per gestionar l'endocarditis infecciosa (EI), però els criteris actuals per indicar l'OPAT són marcadament conservadors. L'objectiu és investigar si es pot fer servir amb seguretat criteris més liberals per indicar OPAT en l'EI.

Els criteris OPAT-GAMES permeten la identificació de pacients EI amb major risc de complicacions a llarg termini als que l'OPAT no es pot administrar de forma segura.

Referència de l'article
Pericàs JM, Llopis J, Muñoz P, González-Ramallo V, García-Leoni ME, de Alarcón A, et al. Outpatient Parenteral Antibiotic Treatment vs Hospitalization for Infective Endocarditis: Validation of the OPAT-GAMES Criteria. Open Forum Infect Dis. 2022 Sep 2;9(9). doi: 10.1093/ofid/ofac442. PubMed PMID: 36172059.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Llàtzer]

Calendari de formació