Categoria: Estudis i projectes

Resultats a llarg termini de bypass compost seqüencial amb pròtesi PTFE impregnada en heparina i vena autòloga segons la tècnica de pont de Deutsch en la isquèmia crítica de les extremitats

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Angiologia i Cirurgia Vascular de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un estudi sobre els resultats a llarg termini del bypass compost seqüencial femoro-distal, mitjançant la tècnica de pont de Deutsch, en la isquèmia crítica amb risc per a les extremitats.

Carolina Vargas Gomez, cirurgiana vascular de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Long-Term Results of Femorodistal Sequential Composite-Bypass Combining Heparin-Bonded PTFE-Prosthesis and Autologous Vein Using the Deutsch Bridge Technique in Critical Limb-Threatening Ischemia", a la revista Journal of Clinical Medicine.

El bypass amb vena autòloga proporciona excel·lents resultats a llarg termini en la isquèmia crítica d'extremitats (CLI), però un elevat percentatge de pacients tenen una longitud de vena insuficient per a la realització del bypass.

A la isquèmia crítica de les extremitats, quan la longitud del conducte anàleg és insuficient, una tècnica quirúrgica alternativa és la realització d'un bypass compost seqüencial amb una pròtesi de PTFE impregnada en heparina que s'anastomosa a un pont venós autòleg entre els dos segments arterials infrageniculars permeables, amb l'objectiu d'aportar el màxim flux arterial al peu.

Imagen1

 A la imatge s'observa el pont venós (*) que connecta l'artèria poplitea amb l'artèria tibial posterior distal amb vena safena interna. 

També es veu la pròtesi de PTFE anillada i impregnada en heparina s'anastomosa al pont venós. 

 

 

L'estudi presenta els resultats relatius a la funció de l'empelt, permeabilitat primària, secundària i taxa de salvament de l'extremitat.

La permeabilitat primària, primària assistida i secundària, va ser del 54%, 63% i 66%, respectivament.

La taxa de salvament de l'extremitat va ser del 85% a 5 anys.

Per tant, es considera el bypass compost seqüencial amb PTFE i pont venós segons Deutsch, una bona alternativa terapèutica, en els casos en què la longitud del conducte venós autòleg és escàs, en la revascularització de l'extremitat amb isquèmia crítica per evitar l'amputació major de l'extremitat. 

Referència de l'article
Neufang A, Zhghenti V, Vargas-Gomez C, Umscheid T, von Flotow P, Schmiedel R, et al. Long-Term Results of Femorodistal Sequential Composite-Bypass Combining Heparin-Bonded PTFE-Prosthesis and Autologous Vein Using the Deutsch Bridge Technique in Critical Limb-Threatening Ischemia. J Clin Med. 2023 Apr 16;12(8). doi: 10.3390/jcm12082895. PubMed PMID: 37109232.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Luís Cobo Picón]

Calendari de formació

Desembre   2023
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31