Categoria: Formació continuada

L’Hospital de Manacor i APROP imparteixen un taller d’artteràpia per a pacients oncològics

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Hospital de Manacor i l’Associació APROP, han posat en marxa una iniciativa pionera per als pacients oncològics, l’artteràpia, una disciplina terapèutica en què la creació juga un paper molt important per als pacients.

Marta Parada Mas, que imparteix el taller d’artteràpia, comenta que es farà una sessió grupal i una d’individual a l’Hospital de Dia cada dimarts horabaixa fins al mes de maig, i que hi poden participar tots els pacients que vulguin. L’objectiu és permetre explorar i reelaborar els sentiments, les experiències i els records en un marc de confidencialitat entre els pacients i els professionals. Es caracteritza per l’ús de mitjans i de processos artístics per ajudar a contenir i resoldre els conflictes emocionals i psicològics de les persones i pel fet que els pacients treballen alguna o algunes de les disciplines de les arts visuals.

La setmana passada es va impartir la primera sessió del taller, en la qual va destacar la implicació tant dels pacients com dels professionals. En aquest sentit, cal destacar la importància de la comunicació verbal a partir de les obres dels pacients, que permeten associar l’expressió plàstica, i també la possibilitat d’aprofundir en els continguts, sempre que el pacient vulgui col·laborar en aquestes pràctiques. Es persegueixen diferents objectius, com ara facilitar que el pacient adquireixi més consciència corporal o comuniqui problemàtiques que no sap verbalitzar. Amb el taller d’artteràpia es proposa a les persones participants trobar un llenguatge creatiu propi.

[Font: Hospital de Manacor. 13/01/2014]